Fără îndoială, Schumacher are un mod curios de a relaţiona şi parcă vrea să nu aibă o perioadă uşoară la Petrolul.

După ce a declarat că Petrolul începe o nouă eră cu el, în timp ce fostul antrenor Stoichiţă se afla sub contract, Şumi a fost luat tare de puţinii suporteri veniţi la reunire. Pe bună dreptate. A apărut cu fesul în vârful capului, fără sa salute, fără să arunce un  “la mulţi ani”. Asta cu fesul a fost prima. Fanii i-au atras atenţia să şi-l aşeze ca lumea. Evident, folosind mai multe cuvinte şi mai… bogate. Apoi, suporterii i-au strigat să plece, pentru că Petrolul nu are nevoie de un antrenor rapidist pentru ca, la final, într-o discuţie separată, pe care Schumacher a început-o cu "bună ziua" şi cu "la mulţi ani", fanii să spună că nu au nimic personal cu el, ci cel care l-a adus, cu Mario, adică. Şi, evident, cu Dan Capră.

Cam asta a fost intrarea lui Constantin Schumacher la Petrolul. Aş zice una mai degrabă neinspirată, mai ales că a fost corectat de aceiaşi suporteri, în momentul în care a vorbit despre Petrolul la persoana a doua. “Noi, nu voi! Că şi tu eşti acum aici”, i-a spus îngăduitor unul dintre membrii galeriei.

Aşteptăm cu nerăbdare ca pe plan sportiv, lucrurile să înceapă mult mai bine. Lotul va fi gata în scurt timp, iar Schumacher se poate apuca de sarcina pe care şi-o asumă: salvarea Petrolului de la retrogradare.