Fotbalistul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona) a câştigat Balonul de Aur pentru a cincea oară în carieră, luni seară, în cadrul galei FIFA de la Zurich. Messi a obţinut 41.33 la sută din voturi, urmat de Cristiano Ronaldo, cu 27.76 şi Neymar cu 7.86 la sută, a anunţat forul internaţional. Conform FIFA, la antrenori, câştigătorul Luis Enrique a primit 31.08 la sută din voturi, Josep Guardiola 22.97 la sută, iar Jorge Sampaoli 9.47. Ultimele şapte ediţii ale Balonului de Aur au fost câştigate de Messi (patru) şi Ronaldo (trei). Anul trecut, trofeul a fost obţinut de Ronaldo.

Messi a mai câştigat Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011 şi 2012. Trofeul a fost înmânat de fostul internaţional brazilian Kaka.

"Este un moment foarte special pentru mine să câştig din nou Balonul de Aur, după ce am fost doi ani aici şi l-am urmărit pe Cristiano cum ridica trofeul. Este incredibil că am câştigat a cincea oară. Este mai mult decât visam când eram copil. Mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi mulţumesc coechipierilor mei. Şi mulţumesc fotbalului pentru ce mi-a oferit, atât bun cât şi mai puţin bun. Pentru că m-a ajutat să cresc şi să învăţ", a declarat Messi.