Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, pe Viktorija Golubic, locul 115 WTA, în primul meci al întâlnirii România - Elveţia, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, care se desfăşoară la Cluj-Napoca. În al doilea meci al întâlnirii, Irina Begu, locul 38 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-1, pe Timea Bacsinszky, locul 46 WTA, iar România conduce cu 2-0 întâlnirea cu Elveţia din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

Irina Begu, locul 38 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-1, pe Timea Bacsinszky, locul 46 WTA, iar România conduce cu 2-0 întâlnirea cu Elveţia din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

Begu a evoluat concentrată, cu calm, cu răbdare şi a contracarat jocul variat al adversarei, care nu a prins totuşi o zi prea bună la Cluj-Napoca. Bacsinszky a venit cu unele probleme medicale în România şi acest lucru s-a văzut în prestaţia ei, mai ales în setul secund.


În primul meci al zilei, Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, pe Viktorija Golubic, locul 115 WTA.

Halep a avut un meci complicat, mai mult din cauza propriei evoluţii, una oscilantă, decât din cea a adversarei. Probabil emoţionată de atmosfera incendiară din Sala Polivalentă clujeană, liderul WTA a greşit mult, oferind încredere jucătoarei elveţiene că poate face o surpriză. Românca a început cu agresivitate, dar cu erori, a încercat apoi un joc cu schimburi mai lungi, însă cu mingi fără profunzime, penalizate cu uşurinţă de Golubic.

Duminică, partidele se vor desfăşura după următorul program, începând cu ora 12.00:

Simona Halep - Timea Bacsinszky (3-1 în întâlnirile directe);

Irina Begu - Viktorija Golubic (2-0);

Irina Begu/Simona Halep - Patty Schnyder/Jil Teichmann.

Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup by BNP Paribas.