Petrolul a marcat de patru ori în poarta divizionarei secunde ACS Berceni (locul 8, Seria I), dar a şi încasat trei goluri. Aspectele bune ale acestui joc de verificare – pe lângă menţinerea tonusului jucătorilor – sunt edificarea asupra posibilităţilor actuale de care dispune Pulhac şi trimiterea pe teren a puştilor de la Copii şi Juniori care se antrenează frecvent cu echipa mare.

Amicalul a mai scos în evidenţă şi de ce Lemnaru şi Rusu nu au evoluat prea mult de când au venit la Petrolul, chiar dacă primul a reuşit să înscrie.

În rest, aceleaşi probleme. Faptul că lupii au fost conduşi de două ori pe tabelă de o echipă din liga a doua nu poate fi de bun augur. Stoichiţă a trecut de la furie la sarcasm pe durata meciului, dar a sfârşit cu aprecieri la adresa unora dintre jucători. Nepomuceno, de exemplu, a făcut un meci bunicel, Marinescu şi Ropotan au fost şi ei pe aproape.

Pulhac este un fotbalist care are de recuperat din punct de vedere fizic, dar care va fi util, în viziunea lui Stoichiţă.

Rămâne speranţa că lucrurile se vor mai aranja, că Petrolul va fi mai puternică atunci când va juca pe muchie de cuţit, în playout.

Pentru asta, prima condiţie este realizarea unei campanii reuşite de achiziţii în iarnă. Una care să fie opusul celei din vară.

Altfel, am putea fi obligaţi să (re)învăţăm rutele diviziei secunde, cum este aceasta, până la Berceni.

Acolo unde am găsit localnici care ţin de multă vreme cu Petrolul. Vorba unuia, către un spectator în vârstă: Ţii de 50 de ani cu ei şi uite că au venit şi i-ai văzut aici, la noi!

E suficient o dată! Petrolul nu are ce căuta pe Centura Capitalei, decât dacă se află în trecere către stadioanele Ligii I.

 

Live Text (preluare de pe contul de Facebook al FC Petrolul)

 

Final de meci: Petrolul câştigă cu 4-3 pe terenul lui ACS Berceni, golurile "lupilor" fiind marcate de către Lemnaru, Marinescu, Cioranu (autogol) şi Nepomuceno.
......................
Min. 87: GOL PETROLUL - Marinescu a "scos" mingea din picioarele unui adversar la 25 de metri de buturile adverse, i-a pasat în stânga lui NEPOMUCENO, iar acesta a înscris cu un şut din careu, la colţul lung: 3-4.
.........................
Min. 85 - ocazie mare şi pentru gazde - A. Radu scapă singur spre poartă, dar Bolboaşă are o intervenţie excelentă, reuşind să blocheze în situaţie de "unu la unu";
..........................
Min. 82: ocazie mare pentru Petrolul - după un corner de pe stânga, Genev a rămas singur, cu mingea, în 4 metri, însă şutul său a fost respins de portarul gazdelor;
.....................
Min. 80: GOL PETROLUL: la o minge în adâcime pentru Rusu, fundaşul gazdelor, CIORANU, a încercat să respingă, dar şi-a trimis mingea în plasă: 3-3.
...................
Min. 76 - încă două schimbări la Petrolul: au ieşit Porret şi Lemnaru, au intrat Roberto Alecsandru şi Rusu;
.......................
Min. 75 - după un corner al petroliştilor, Lambru a şutat de la 16 metri, poziţie centrală, dar balonul a ocolit, de puţin, bara din dreapta portarului gazdelor;
.................
Min. 68: două modificări în echipa petrolistă: iese Velasco, intră Chiriţă; iese Pulhac intră juniorul Cosmin Lambru;
....................
Min. 62: GOL ACS Berceni - EPAMINONDA a pătruns în careu pe partea dreaptă, reuşind să trimită în plasă, balonul fiind deviat şi de un jucător ploieştean: 3-2;
...................
Min 61: Ropotan a centrat în careu, iar Marinescu a trimis cu capul, însă portarul gazdelor a reuşit să prindă balonul;
...................
Min 59: GOL ACS Berceni - Genev îl faultează în careu pe Lungu, iar FÎŞIE transformă fără emoţii lovitura de pedeapsă dictată de către Alexandru Tudor: 2-2.
..............
Min. 57: GOL PETROLUL - MARINESCU execută impecabil o lovitură liberă de la 18 metri, poziţie centrală, sub transversală: 1-2.
...........................
Min. 46 - Marinescu i-a pasat pe culoar lui Lemnaru, acesta a pătruns în careu, însă şutul său, atenuat de un adversar, a fost reţinut de portarul gazdelor.
..........................
Începe repriza a doua. La pauză, Mihai Stoichiţă a operat trei modificări: Bolboaşă i-a luat locul, între buturi, lui Cobrea, Genev a intrat în locul lui Benga, iar Bucşa l-a schimbat pe Niculae.
.........................
PAUZĂ: după primele 45 de minute, ACS Berceni şi FC Petrolul sunt la egalitate, 1-1, prin golurile marcate de Epaminonda (7), respectiv Lemnaru (29)
........................
Min. 44: Nepomuceno a centrat de pe stânga, iar Marinescu, de la colţul din dreapta al careului mic, a reluat, cu capul, pe lângă bară;
.........................
Min. 29: GOL PETROLUL - Velasco a recuperat un balon în banda dreaptă, a pătruns în careu, şutul său a fost respins, în prima fază, de Stoian, dar LEMNARU a recuperat şi a trimis, de la 7-8 metri, în plasă: 1-1.
....................
Min. 23 - Nepomuceno centrează bine de pe partea stângă, iar Velasco reia cu capul, de la 8-9 metri, puţin alături de poartă;
..................
Min. 9 - Nepomuceno şutează de la 16 metri, lateral stânga, la colţul scurt, dar mingea se duce în plasa laterală;
............
Min. 7: Gazdele deschid scorul - EPAMINONDA prinde un şut de senzaţie de la 25 de metri, lateral dreapta, propulsând balonul în vinclul din stânga lui Cobrea. ACS Berceni - FC Petrolul 1-0.
...................
Min. 6: Velasco centrează de pe partea dreaptă, portarul Stoian respinge în faţă, dar niciun jucător petrolist nu ajunge la timp să împingă balonul în poartă;  

Petrolul: Cobrea – Peteleu, Benga, Porret, Pulhac – Ropotan, Al. Neculai – Velasco, Marinescu, Nepomuceno – Lemnaru.