Intr-un amplu interviu acordat dolce-sport.ro, antrenorul Mihai Stoichiţă a dezvăluit câteva dintre „secretele” actuale ale echipei Petrolul.  Din păcate, ideea de „improvizaţie” este cea care se conturează in acest moment la club. Iată câteva dintre afirmaţiile lui Stoichiţă :

 

- Domnule Stoichiţă nu aţi putut să schimbaţi prea multe în doar câteva zile de la numirea dumneavoastră în funcţie!

- Atitudinea noastră parcă a fost mai bună la acest meci, în schimb ne-au lipsit multe... Lipsa de prospeţime în principal. Stăm foarte slab la acest capitol, iar construcţia a suferit mult de tot. În minutul 60 noi am dispărut din joc, dar până atunci ne-am ţinut puterile şi am fost egali cu cei de la Iaşi. O să încerc să repar ce se mai poate repara şi poate mai aducem câţiva jucători în scurt timp.

 

- Există bani să fie aduşi jucători aşa cum vă doriţi?

- Asta nu mai ştiu dacă sunt bani, dar dacă mi-au spus de jucători înseamnă că au bani pentru asta. Sper să aducem rapid săptămâna asta doi-trei jucători măcar pe posturile pe care avem nevoie. Nu putem să jucăm cu un fundaş central pe stânga şi pe dreapta să-l bag pe Chiriţă, un copil care n-are experienţă.

- Aveţi să le reproşaţi ceva după înfrângerea cu Iaşi-ul?

- Ce să le reproşez? Nu am ce să le reproşez. Încearcă să facă şi ei ce ştiu mai bine, iar celor mai tineri le trebuie timp pentru a ajunge la un nivel bun. De exemplu, Tudose a jucat fundaş central acum, iar el nu mai jucase în zona centrală de nu ştiu când... Astea sunt lucrurile la Petrolul. E cel mai uşor de făcut echipa acum pentru că ăştia sunt jucătorii pe care-i avem.

- Ce puteţi face pe viitor dacă nu primiţi întăriri?

- Să îi învăţ mai mult fotbal. Nu le pot inocula alt sânge sau alt nivel de talent... Fiecare cu Dumnezeul lui care i-a dat ce i-a trebuit.

- Cum vedeţi viitorul?

- Domnule nu se termină fotbalul la Petrolul astăzi sau săptămîna viitoare, sau la finalul sezonului. Trebuie cât de cît păstrată efervescenţa dacă alteva nu avem. Trebuie să ţii echipa în priză şi lumea din jurul ei să arate un interese pentru ea.

- Cînd aţi semnat spuneaţi că aţi discutat şi despre jucători.

- Da. Mi s-au promis zece jucători, dar toţi din iarnă. Dar am spus că până în iarnă mai sunt 8 etape. Ce facem până atunci ne predăm?!

- Şi ce răspuns aţi primit?

- Să facem improvizaţii. Dar cu improvizaţii este mai greu să rămânem în Liga 1. Trebuie să fim realişti, dar ăsta e obiectivul.

- Cum au fost primele zile alături de jucătiorii din lot.

- Le-am spus clar că trebuie să vină să strângă din dinţi, să suporte injurii, blamări, să fie tari să stea în picioare până la final. Sunt jucători care au potenţial aşa cum este Nepomunceno sau Tamuz. Să nu uitaţi de Varga care a făcut un efort deosebit în meciul cu Iaşiul.

- Vă e teamă că Petrolul ar putea retrograda?

- Să nu ne autocondamnăm la moarte sau la dispaţie! Eu sunt un om care mâine poate nu mai sunt aici că mă dau ăştia afară. Asta e viaţa! Eu mă apuc din nou de antrenorat, dar echipa asta de ce să dispară?!

Sursa : dolce-sport.ro