Chiar dacă oficialii Petrolului anunţau, la jumătatea returului, că echipa va avea o importantă componentă românească, lucrurile nu vor sta chiar aşa. Jucătorii străini forma grosul echipei, în special cei din Franţa sau din zona de influenţă franceză, obligatoriu cu paşaport european.

Până în acest moment, clubul ploieştean a anunţat patru transferuri: atacantul Gnohere, mijlocaşul defenisv Altama, fundaşul central/stânga Porret şi mijlocaşul de bandă Hassan.

Mai sunt pe listă şi alţii, toţi având legătură cu impresarul Mihai Joiţa numit manager sportiv la Petrolul.

Desigur, numele jucătorilor propuşi de Joiţa nu spun mai nimic, dacă ascultăm ecoul lăsat la Ploieşti de fotbalişti precum Albin, Teixeira, Geraldo, De Lucas, Alcenat şi aşa mai departe.

Dar, la început, nici de Hamza şi Boudjemaa nu auzise nimeni. Poate doar de primul, cum ar fi fost în probe şi refuzat de Astra.

După doar un an, acea echipă impresiona fotbalul românesc. Şi, apoi, ranforsată de Walter cu lotul de la Cluj, câştiga Cupa României.

Rămâne de văzut dacă Petrolul va mai scoate din aceşti jucători ai lui Joiţa alţi Hamza, Boudjemaa, Mustivar. Este nevoie de timp pentru a da un verdict.

Dar fi însă bine ca, pe lângă noua legiune străină a lupilor, să li se dea şanse şi celor care au crescut, chiar aici, la Ploieşti. Să aibă şanse chiar de la început, chiar dacă nu sunt vorbitori de limba franceză la nivel avansat.