Dacă aşa joacă o echipă disperată, cum e este U Cluj, nu are şanse să se salveze. Deşi are suporteri, tradiţie, U nu are vlagă. Este posibil ca şi fuga lui Walter să le fi înmuiat genunchii ardelenilor. Şi totuşi, să vii pe stadionul Ilie Oană cu cinci fundaşi şi aştepţi un contraatac miraculos, e cam puţin. Clujul a avut o singură ocazie în prima repriză, când apărarea Petrolului a fost surprinsă în faţă. Morar a centrat pe jos, în careul mare, însă Pecanha a intervenit salvator la şutul bun trimis de Jovanovic. În rest, un meci plictisitor până la pauză, spart de două şuturi trimise de petrolişti pe spaţiul porţii. Nepomuceno şi Marinescu l-au încercat pe Veselovsky de la distanţă, ambii au avut execuţii bune, dar portarul Universităţii a reuşit să respingă.

La aproape 10 minute de la reluare, Veselovsky a fost cel care a adus tristeţea în tabăra lui U. A greşit flagrant la ieşirea pe centrare, a scăpat mingea din mână, iar Ipsa a trimis bine, din unghi, şi a deschis scorul. Nevoia disperată de puncte a clujenilor n-a dat însă decât un joc tulbure. Aşa cum este şi viitorul acestei echipe.

Cât despre Petrolul, lupii au câştigat meritat. Iar victoria aduce o fărâmă de bucurie într-o mare de scaune goale cu insule de ataşament necondiţionat pentru Petrolul.

 

Petrolul – U Cluj 1-0 (0-0)

Marcator: Ipsa (53)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Peteleu – Filip, Marinescu – Nepomuceno (76 Vasilache), Tchite (59 Kronaveter), Astafei – Tamuz (41 N’Koyi). Antrenor: Valentin Sinescu

U Cluj: Veselovsky – Jovanovic, Neag (71 Calcan), Munteanu, Skvorc, Bambara – Viveiros, Ceppelini, Cristocea (63 Lemnaru), Mengolo (81 Kovacs) – Morar. Antrenor: Adrian Falub.

Arbitri: Lucian Rusandu (Covasna) – Valentin Avram (Bucureşti), Iulius Timar (Bihor). Obs: Cornel Sorescu (Argeş), Romulus Chihaia (Bucureşti)