În lumea fotbalului românesc în care jucători şi conducători stau la rând să le plângă soarta infractorilor ajunşi după gratii, Geraldo Alves se află printre puţinii care au curajul să spună lucrurilor pe nume.

“Cred ca este un lucru bun pentru fotbalul din Romania ca oamenii de fotbal ajung la inchisoare. Trebuie sa se indrepte si sa renunte la anumite lucruri pe care le faceau inainte. Fotbalul din Romania o sa devina mai bun dupa arestarile astea. Ei au intrat la inchisoare pentru ca au gresit, iar lumea si din acest motiv nu mai vine pe stadioane. Puscaria treuie sa fie o lectie de viata, iar ei sa invete din asta, sa fie mai corecti si mai buni. Imi doresc sa iasa repede de acolo toti, mai ales ca si prietenul meu MM Stoica e inchis. Chiar imi pare rau ca au ajuns cu totii acolo", a declarat Geraldo în Gazeta Sporturilor.

Cât despre situaţia sa la Petrolul, fundaşul spune că a fost deranjat că a fost catalogat drept blatist. Reproşurile au venit în special dinspre suporteri. Clubul însă a luat măsura excluderii din lot din cauza problemelor din vestiar. “Situatia mea e dificila, chiar daca mi-am respectat programul si m-am dus in fiecare zi pe stadion. Am urmat programul pe care-l aveam la club, nu aveam ce sa fac. Nu stiu cum arata viitorul meu, dar cred ca voi pleca din Romania. Imi doresc foarte mult sa ramai aici, doar daca vor exista oferte. Dar pentru mine, e mai bine sa plec. Inclusiv suporterii Petrolului cu care am discutat sunt de partea mea in aceasta disputa. Am petrecut cei mai frumosi ani la Petrolul, aici m-am simtit cu adevarat fotbalist. Fotbalul romanesc mi-a oferit multe si sunt recunoscator pentru asta. M-a deranjat ca am fost facut blatist. Suporterii trebuie sa stie ca sunt profesionist si am un caracter adevarat. Am iubit si am respectat Romania. As vrea ca toata lumea sa-si aminteasca despre mine ca despre un om curat, un jucator care si-a dat viata pentru fotbal", a mai spus Geraldo în Gazeta Sporturilor.