Chiar aşa! De ce nu? Toate indiciile ne conduc, măcar, spre o tentativă în acest sens. Ambiţia lui Contra de a demonstra că poate trece la următorul nivel mi se pare un prim argument. Apoi, nu mai există dubiul acela că nu s-ar vrea lucrul ăsta, aşa cum a existat într-o perioadă, în care Petrolul chiar dădea senzaţia că nu vrea. Nu să ia titlu, ci să promoveze. Acum toţi factorii de decizie vor ca echipa asta să ia titlul.

Înainte de a trece la argumentele fotbalistice pe care le are Petrolul, mi se pare nefiresc să existe ploieşteni cărora să le fie teamă să se gândească la un asemenea obiectiv, pentru că, vezi Doamne!, e prea mult. Nu este! Dacă visezi mărunţiş, de mărunţiş ai parte!

Bun, Petrolul are suporteri de echipă campioană. Are un stadion de echipă campioană, are pub al suporterilor, are magazine oficiale, are tot ceea ce îi trebuie, din perspectiva unui club profesionist pentru a lupta la titlu. Spun asta pentru că, din punctul meu de vedere, are şi echipă care să facă asta!

În primul rând, filozofia lui Contra despre fotbal este una care creionează un joc al formaţiei care are  identitate. Cosmin nu îşi pune echipa să joace după adversar, ci vrea ca adversarul să joace după cum cântă băieţii lui.

Portari pentru o echipă de titlu avem, Pecanha şi Bornescu asigurând, din această perspectivă, o siguranţă de care este nevoie. Apoi, fundaşi laterali de calitate sunt, Alcenat şi Guilherme având dubluri pe posturi. Geraldo este omul care securizează centru defensivei, indiferent cine este celălalt fundaş central: Benga sau Yamissi, Mijlocaşii centrali au calitate, Mustivar, Hoban, De Lucas şi Romario Pires oferindu-i soluţii lui Contra pentru acest compartiment. De aici în sus, ţinînd cont şi de ultimele transferuri, Petrolul a căpătat un plus de valoare care să facă diferenţa. Boudjemaa, Priso, Hamza, Marinescu, Walter Fernandez, Teixeira şi Juan Albin, mai ales el,  sunt fotbaliştii care ar trebui să aibă consistenţa necesară în spatele vârfului împins. Aici, chiar dacă unii nu au încredere deocamdată, Camara şi Dore pot fi soluţii mai bune decât au arătat până acum şi este de aşteptat şi explozia lor, ca joc şi ca număr de goluri marcate.

Petrolul este acum o formaţie care alcătuieşte un amalgam interesant de forţă, fizică şi metală, de elasticitate şi de tehnicitate. Sunt argumente care trebuie plasate în balanţa şanselor la titlu pe care le are Petrolul. Echipa asta poate să ia titlul în România, în acest sezon, chiar dacă mulţi vor zâmbi. Este devreme, ştiu, pentru astfel de predicţii, dar pentru a obţine un rezultat de acest gen trebuie să crezi în el încă de la început. Şi, da, Petrolul poate lua titlul chiar dacă nu a bătut pe teren propriu pe FC Braşov sau Ceahlăul. Este o cursă de anduranţă pe care Petrolul o poate duce şi, sunt convins, o poate câştiga. Nu vreau să vorbesc despre contracandidate, pentru că nu asta trebuie să-i intereseze pe petrolişti. Important este doar ceea ce face echipa Ploieştiului şi poate nu întâmplător mulţi dintre fanii Petrolului, după meciul de aseară al naţionalei, au răbufnit spunând că Petrolul este naţionala lor! Chiar merită să fie, veţi vedea!