Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat definitiv pe fostul şef al arbitrilor din România Vasile Avram la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru fapte de corupţie, după ce au admis apelul făcut de DNA împotriva deciziei de achitare a CAB.

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor fusese trimis în judecată pentru că, în 21 mai 2011, când era supervizor la meciul de fotbal FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, a primit de la omul de afaceri Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012.

Un complet de trei judecători de la instanţa supremă a decis, miercuri, în majoritate, desfiinţarea totală a deciziei de achitare dată de Curtea de Apel Bucureşti.

Pe latură civilă, instanţa supremă a decis confiscarea de la Avram a sumelor de 19.000 de euro şi 6.647 de euro prin obligarea inculpatului la plata către stat a acestor sume (echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii) şi a constatat că acesta a consemnat la CEC Bank suma de 22.000 de euro la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

ICCJ a menţinut totodată sechestrul asigurător asupra bunurilor lui Avram până la concurenţa celor două sume şi l-a mai obligat pe acesta la plata a 40.173 de lei (din care 3.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale, 35.173 lei contravaloare expertiză tehnică judiciară şi 2.000 lei cheltuieli judiciare la instanţa de fond).

MEDIAFAX