Primarul Iulian Bădescu bănuieşte că percheziţiile procurorilor şi audierea sa la DNA sunt urmări ale unor declaraţii date de patronul Petrolului, Dan Capră, aflat în arest preventiv. Bădescu susţine că acuzaţiile sunt aberante, anume trafic de influenţă, abuz în serviciu şi luare de mită. "Probabil că domnul Capră (n.r. - Daniel Capră), de acolo din arest, a fost sfătuit sau presat să dea o declaraţie împotriva mea. Acest zvon circulă de mult timp în piaţa ploieşteană", a spus Iulian Bădescu, potrivit Mediafax.

El a precizat că documentele care se află acum în atenţia DNA sunt legale, sugerând, în schimb, că fostul contract încheiat între muncipalitate, în mandatul fostului primar Volosevici, ar trebui luat în vizor. "Se pare că documentele Curţii de Conturi, vizavi de fostul contract încheiat de domnul Volosevici, nu sunt luate în calcul, şi sunt luate în calcul astăzi documente care sunt foarte legale din punctul de vedere al tuturor organelor statului", a punctat Bădescu.

La DNA au ajuns, tot astăzi, şi secretara Primăriei municipiului Ploieşti, Oana Iacob, şi  una dintre juristele instituţiei, Iulia Alexandru.

Conform copmunicatului DNA, procurorii investighează posibile finanţări ilegale din perioada 2013-2014, atunci când Petrolul a primit prima tranşă din bonusurile de performanţă  pentru câştigarea Cupei României şi clasarea pe locul 3 în campionat