După negocierile dintre oficialii Ligii Profesionioste de Fotbal şi reprezentanţii  Intel Sky Broadcast, cei care deţin drepturile TV pentru cinci ani în România, s-a hotărât cedarea drepturilor TV către încă un consorţiu media, RCS-RDS. Astfel, Digisport va transmite toate meciurile din Liga I, dar şi din Cupa Ligii.

Conform primelor informaţii din piaţă, DigiSport a plătit aproximativ 12 milioane de euro pentru transmiterea partidelor din Liga 1, anunţă gsp.ro

Conform aceleiaşi surse şi Look TV va continua să transmită toate meciurile din Liga 1, iar cei de la DolceSport vor difuza doar partidele care erau transmise în acelaşi timp de Look Plus.
Pentru cluburile din Liga 1, anunţul acordului vine ca un uriaş balon de oxigen, scrie şi Prosport. Asta, în condiţiile în care tot mai multe informaţii din piaţă anunţau că Intel Sky Broadcast avea mari probleme în a strânge banii necesari achitării celei de-a doua rate, în valoare de 13,75 milioane de euro, fără TVA.

Conform sursei citate, banii aferenţi celei de-a doua rate au intrat deja în conturile LPF, ceea ce înseamnă că vor fi transferaţi către cluburi în cel mai scurt timp. Majoritatea formaţiilor din Liga 1 sunt în acest moment dependente de banii proveniţi din vânzarea drepturilor TV.

Surse Prosport susţin că echipele din Liga 1 au fost informate că banii le vor intra în conturi până la finalul lunii.

Foto: prosport.ro