Dacă ar fi să ne minţim frumos, Alcenat ar trebui să rămână la Petrolul mult şi bine. Dar nu va rămâne, pentru că a ajuns la un nivel la care Petrolul, foarte probabil, nu îşi mai poate permite să-l ţină. Iar jucătorul nu îşi doreşte, absolut natural, să rămână la Petrolul câştigând mai puţin, decât să plece la un alt club, unde să câştige mai mult! Mai ales că se află în ultimul an de contract! Astfel încât, dacă nu ne minţim, este destul de limpede că Alcenat va pleca, foarte probabil încă din această iarnă!

În aceste condiţii, soluţiile pentru înlocuirea lui trebuie căutate rapid, pentru că Beţa sau Peteleu nu ar putea fi la fel de convigători precum haitianul.

Alexandru Măţel, în schimb, ar fi o soluţie mult mai potrivită. Pus pe liber de Astra, Măţel, ieşit, deocamdată, din circuit, fost internaţional, poate da greutate postului de fundaş dreapta.

Va avea Petrolul forţa să-l aducă? Va dori şi Măţel să joace la Ploieşti? Sunt întrebări legitime încă de pe acum şi vor fi şi mai îndreptăţite dacă Alcenat va pleca!