Doar cine e rău intenţionat poate spune că suporterii Petrolului nu au fost la înălţime la Swansea. Am văzut comentariile unor dinamovişti pe siteurile publicaţiilor naţionale, cum că fanii Petrolului ar fi fost penibili că s-au bucurat la golul marcat de Grozav, la scorul de 5-0 pentru gazde. Nu vreau să intru în polemică acum cu unii care susţin o echipă care atunci când ajunge în Europa nu face nici cât o ceapă degerată. Aş vrea doar ca fanii Petrolului să rămână realişti, să îşi păstreze conduita de la meciurile de până acum şi să nu cadă în capcana de a pica în derizoriu. Ideea de a pune bannere prin oraş cu mesajul “Noi credem că se poate!”, relative la o calificare în meciul cu Swansea, de la Ploieşti, nu înseamnă altceva decât o rupere de realitate. Este de apreciat ataşamentul acelora care au venit cu astfel de idei, dar asta nu înseamnă că ele trebuie puse în practică. Petroliştii ar putea fi luaţi la mişto, nu doar în ţară, dacă ar marşa la o astfel de iniţiativă.

Să susţii o echipă nu înseamnă să ai ochelari de cal, să vezi doar înainte. Trebuie să înţelegi că atunci când te loveşte trenul, nu te mai duci încă o dată în calea lui, crezând că poţi să-l opreşti.

Am convingerea că fanii Petrolului nu-şi vor strica imaginea frumoasă pe care şi-au creat-o în ţară şi în Europa, prin modul în care-şi încurajează echipa şi nu vor risca astfel de mesaje ridicole.

La meciul retur, jucătorii îşi pot propune să câştige, chiar e necesar să îşi propună asta, dar de aici şi până la calificare e cale lungă.

Un stadion plin la meciul retur şi un spectacol deosebit în tribune, aşa cum e de obicei, sunt argumente suficiente pentru ca Petrolul să iasă din nou în evidenţă, prin aspecte pozitive şi realiste. Doar aşa vor înţelege şi jucătorii că nimeni nu are nimic cu ei, după meciul de la Swansea. Petrolul, aşa cum am mai spus-o şi înaintea tragerii la sorţi pentru play-off, a făcut mai mult decât se aştepta iniţial de la o echipă absentă din Europa timp de 18 ani. Să fim realişti!