CSM Ploieşti a consemnat cea de-a treia victorie consecutivă în Liga Naţională, prima cu Goran Kurtes la comandă.

Ploieştencele s-au impus cu scortul de 31-28 în disputa cu U. Cluj, după un joc echilibrat în care factorul decisiv a fost reprezentat de creşterea vitezei de joc şi rotaţia mai bună, aspecte asupra cărora noul tehnician a lucrat intens de la sosirea sa la Ploieşti.

De asemenea, a contat mult şi faptul că handbalistele ploieştene nu s-au descurajat nici când au fost conduse la patru goluri diferenţă (10-6, minutul 14, sau 9-13, în minutul 20). CSM a reuşit o serie de senzaţie, marcând de şase ori fără să primească gol. Cu un minut înainte de pauză, ploieştencele conduceau cu scorul de 15-13 şi puteau intra la vestiare cu un avantaj mai mare decât cel minim consemnat la Sala Olimpia.

Elevele lui Goran Kurtes au continuat însă să joace bine şi după pauză, astfel că, de la 15-14, au urcat tabela la 19-14 în primele 10 minute. Ploieştencele au ştiut să gestioneze situaţia favorabilă şi au obţinut o victorie importantă care le apropie de zona playoff. „Ne aşteptam să fie un meci greu, pentru că Universitatea are câteva jucătoare cu experienţă şi, în plus, din punct de vedere fizic sunt mult mai puternice decât noi. Era o problemă că am avut doar zece zile la dispoziţie pentru a pregăti echipa, dar eu cred că am reuşit să le mobilizăm şi a fost un joc bun, una peste alta. E drept, au fost şi greşeli, ceea ce e normal pentru că am avut un timp scurt la dispoziţie pentru a lucra, dar sperăm să le remediem în timp. Începutul de meci nu a fost perfect, dar nu am fost îngrijorat pentru că am încredere în fete şi ştiam ce am lucrat în cele zece zile de până acum. Diferenţa a fost făcută de jocul bun din apărare, începând cu portarul. Totodată, am încercat să îmbunătăţim viteza de joc şi să folosim aproape toate jucătoarele de pe bancă. A fost o victorie a colectivului, pentru că aşa este întotdeauna în handbal, grupul câştigă meciurile, nu un singur jucător”, a declarat Goran Kurtes, conform csmploiesti.ro.

CSM Ploieşti – „U”-Alexandrion Cluj-Napoca 31-28 (15-14)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 400.

CSM Ploieşti: G. Cristescu (1 intervenţie) – Dincu (4 goluri), Sheiko (8, 1 din „7 metri”), Shutska (8), Roman (2, 1 din „7 metri”), Vlaskalic (3), O. Ionescu. Au mai jucat: Ifrim (11 intervenţii)- I. Dinu (1), Ana Gherman (2), Balaban, C. Preda, R. Ştefan (3).

„U”-Alexandrion: Măzăreanu – M. Paraschiv (2 goluri), L. Popa (6), Mihaela Ani Senocico (8, 3 din „7 metri”), Chintoan (7), Ivan (2), Tetean (1). Au mai evoluat: R. Bogdan – Laslo (1, 1 din „7 metri”), Vălean, Cârjan, Boian.

Arbitri: Diana Florescu şi Anamaria Stoia (Argeş/Bucureşti).

Observator FRH: Paul Şuică (Teleorman).

Statisticile meciului

Aruncări „7 metri”: 4/2 marcate - 4/4 marcate.

Eliminări „2 minute”: 3 (Vlaskalic - 2), Balaban - 4 (Mihaela Ani Senocico, Paraschiv, Chintoan, Vălean).