Ştiu că pare ciudat pentru mulţi, care cred că România a jucat, déjà, împotriva principalelor contracandidate la calificare, Grecia şi Ungaria. Şi Grecia, dar şi Ungaria, au arătat absolute jalnic în meciurile cu România, ambele naţionale traversând perioade de tranziţie, de refacere. Finlanda, în schimb, se află pe o traiectorie ascendentă. A avut o campanie de calificare anterioară cu rezultate promiţătoare şi a început actuala campanie cu rezultate normale, câştigând în Feroe şi remizând cu Grecia. Cu Grecia, însă, putea şi să câştige, jocul nordicilor, acasă, fiind unul agresiv şi orientat spre atac. Nu va fi uşor pentru naţionala României, mai ales că, în cele două meciuri de până acum, oamenii antrenaţi de Piţurcă au jucat foarte lent, cu mici excepţii.

Şapte dintre titularii folosiţi de Finlanda la meciul cu Grecia joacă la echipe cunoscute din Europa: Moisander, la Ajax, Hatemaj, la Chievo, Ring, la Kaiserslautern, Eremenko, la ŢSKA Moscova, Riski, la Rosenborg, Sparv, la Midtyland (lider în Danemarca), Pukki, la Brondby, împrumutat de Celtic. Sigur, dacă ar fi să ne luăm după cota de piaţă, România ar sta mai bine. Dar dacă Vlad Chiricheş e cotat la 11 milioane de euro, e clar!

Şi mai este un aspect foarte important. Finlanda joacă într-un sistem 4-3-2-1, pe care nu ştiu dacă Piţurcă are abilitatea de a-l contracara.

Sunt doar câteva elemente care ar trebui să avertizeze echipa României înainte de meciul de mâine. Nu de alta, dar să spui cu nonşalanţă că România va câştiga în Finlanda înseamnă că ori nu cunoşti echipa nordică, ori ai prea mare încredere în Piţurcă şi ai săi! Sau ambele!

Dacă România va câştiga în Finlanda, în acest moment, va fi chiar o surpriză!