După măcelul fără noimă la care au fost supuşi suporterii români care au asistat la meciul România-Ungaria, se pare că, în sfârşit, autorităţile au înţeles că nu poţi lăsa oamenii pe mâna unor bandiţi echipaţi în echipament pe care scrie „forţe de ordine”!

Situaţia de sâmbătă a escaladat nepermis, huliganii fiind, de fapt, cei care, având rolul de stewarzi, au atacat disproporţionat suporterii români, lovind şi gazând femei, copii, oameni în vârstă, toţi aceştia fiind „vinovaţi” doar că au asistat la meci.

Să nu uitam la ce tratament au fost supuşi suporterii Lupilor Galbeni în decembrie anul trecut când, fără drept şi prin abuz, jandarmeria i-a întors din drumul spre Bucureşti unde, cu biletele cumpărate, urmau să asiste la meciul cu Steaua. Şi atunci au fost bătăi, injurii, iar suporterii ploieşteni, în număr de 1500, au fost umiliţi, gazaţi, bătuţi şi totul în numele blestematei de legi „inventată” de Mitică Dragomir.

Potrivit siteului gsp.ro, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a reacţionat după ce presa a publicat mai multe materiale cu privire la incidentele din tribună, în care mai mult suporteri români au avut de suferit. Şeful de la FRF a promis că va lua măsuri importante pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple la vreun meci.

Am declarat, imediat după meciul cu Ungaria, că măsurile de securitate şi-au atins scopul. M-am referit exclusiv la măsurile prin care s-a evitat un contact fizic violent între fanii maghiari şi cei români. În această dimineaţă am descoperit faţa nevăzută a partidei, una dureroasă şi care nu necesită multe comentarii, ci măsuri ferme. Mulţumesc presei pentru informaţiile şi imaginile furnizate. S-au petrecut lucruri de neacceptat, intolerabile pe un stadion din România.

Regret incidentele produse între forţele de ordine şi suporteri, îmi cer scuze faţă de fanii care au avut de suferit din cauza abuzurilor şi excesului de zel. Federaţia Română de Fotbal condamnă atitudinile violente şi nejustificate la adresa suporterilor.

Îi asigur pe toţi cei care au avut de suferit că vinovaţii vor plăti. La întoarcerea delegaţiei române din Finlanda voi purta o discuţie fermă cu conducerea companiei care a avut reponsabilitatea securităţii pe Arena Naţională.

Acest moment a fost picătura care a umplut paharul în ce priveşte Legea 4 şi prevederile ei. Aşa cum am promis suporterilor, în 6 luni vom avea un nou proiect de lege”, a anunţat Răzvan Burleanu pe site-ul FRF.