Obsesiv, în acest start de sezon, se repetă scenariul în care Petrolul domină, dar nu câştigă. Sunt, deja, şase puncte pierdute de ploieşteni pe teren propriu în acest campionat. Puncte mari. Istoria partidei contra moldovenilor de la Ceahlăul Piatra Neamţ este cel mai bine descrisă în titlu. Petrolul a dat senzaţia că este expertă în miuţă, a plimbat bine mingea, chiar şi dintr-o atingere, dar a păcătuit fie la ultima pasă, fie la finalizare. Fără a mai avea ocaziile pe care le-a avut în celelalte meciuri, ca număr, Petrolul ar fi meritat să câştige, după aspectul jocului, dar asta nu mai contează de la Herrera încoace. Şi au trecut câteva zeci de ani!

Doar 6 minute trecuseră când Petrolul a deschis scorul, la capătul unei acţiuni pe care a iniţiat-o Camara, a continuat-o Boudjemaa cu o centrare perfectă de pe partea stângă şi a finalizat-o Hamza, din 4 metri, la colţul scurt. “Le dăm trei!”, îmi spune un prieten, dar ceva din interior îmi spunea să mai aştept un pic până să-l cred pe amicul optimist. Când s-a accidentat Yamissi, care îmi dăduse emoţii, ca de obicei, am zis că şansele de a primi gol s-au diminuat, şi cum era deja 1-0... Dar am mai aşteptat.

Şi am aşteptat până în minutul 51, când mingea şutată bine de Camara a fost deviată de Jovic în bară! Apoi, golul lui Golubovic, din minutul 70, marcat graţie unei execuţii spectaculoase, din vole, la colţul lung, a ridicat semne de îndoială asupra posibilităţii de a mai câştiga Petrolul. Iar Miriuţă a ridicat şi el un zid defensiv, înlocuindu-l pe Jula cu Ichim, moment în care oaspeţii s-au apărat cu cinci fundaşi, trei centrali. Mi-am adus aminte de versurile: Vedeam Ceahlăul la apus, de  strajă ţării noastre pus! Unde Ceahlăul era chiar echipa Ceahăului, iar ţara- poarta lui Jovic. Jucătorii Petrolului au încercat să câştige, dar n-au putut, lipsa de luciditate în momentele importante devenind deja cronică la meciurile de pe teren propriu. Ceea ce l-a făcut pe Contra să declare la finalul partidei că se gândeşte să-i amendeze pe jucători.

Oricum, partida contra Ceahlăului va fi de neuitat, acesta fiind meciul în care, pentru prima dată în istoria clubului,  Petrolul nu a avut niciun român titular!