Comentatorii postului de televiziune LookTv au pus un mare semn de întrebare asupra înlocuirii mijlocaşului petrolist Marinescu, puţin după jumătatea primei reprize. Incapabili să îşi explice tactic acea schimbare, aceştia au acreditat ideea că ar fi vorba de „pedepsirea” mijlocaşului petrolist pentru ineficienţa sa de până la acel moment.

Problema a fost însă lămurită de antrenorul Petrolului, Gheorghe Mulţescu, acesta precizând că a trebuit să schimbe tactica echipei pentru a juca la victorie.

"Sunt un antrenor mulţumit, dar şi chinuit. Viitorul ne-a chinuit în prima repriză, ne-a obligat să jucăm cu pase lungi. Viitorul e o echipă care desenează frumos, dar nu are experienţă. Echipa e mult mai ofensivă. Am fost obligat să fac schimbari, l-am băgat pe Fanchone. Am băgat şi un al doilea vârf, aveam nevoie de forţă în atac. Am reuşit să punem presiune.

Astafei e un jucător care face şi travaliu, dar care caută şi golul. E o armă secretă pentru noi. Pe Marinescu l-am schimbat pentru că pe ultima treime nu mai avea viteza necesară. Aveam nevoie de un jucător mai de viteză, mai ofensiv", a declarat Mulţescu pentru Dolcesport.