Pentru asta se deplasează Petrolul la Galaţi. Iar un rezultat firesc ar însemna victoria, în ciuda impedimentelor reale pe care le întâmpină gruparea petrolistă. Mă refer, în primul rând, la oboseala acumulată la mijlocul săptămânii, când Petrolul a avut parte de un meci intens cu Vitesse. Apoi, Contra a încercat să tempereze euforia firească din rândul echipei după calificarea în playoff-ul Europa League, dar cât a reuşit vom vedea în această seară.

O altă problemă este aceea că, foarte probabil, ploieştenii vor alinia o formulă de echipă din care vor lipsi câţiva dintre titulari. Este normal, jucătorii trebuie rulaţi, mai ales aceia care au fost folosiţi foarte mult în acest start de sezon. Nu trebuie uitat faptul că Petrolul a jucat deja 8 partide oficiale în acest sezon, în vreme ce Oţelul a disputat abia trei.

Indiferent, însă, de formula de echipă pentru care va opta Contra, Petrolul este echipa favorită şi trebuie să îşi respecte blazonul. Mai ales că acel blocaj al remizelor a fost spart odată cu victoria din Olanda. Ar fi timpul ca Dore, Priso şi Camara să iasă mai mult în luminile rampei, ca şi fundaşii centrali, la fazele fixe. Situaţia din clasament a Petrolului, care a pierdut patru puncte pe teren propriu cu Pandurii şi cu FC Braşov, este una care să impună trei puncte în meciul de la Galaţi, indiferent cât de greu va fi şi cât de obosită este echipa.

Oricum, o victorie a gazdelor a fi o surpriză. Acesta pare genul acela de meci pe care Petrolul ori îl câştigă uşor, ori nu-l câştigă deloc.