Debutul lui Viorel Moldovan pe banca tehnică a naţionalei de tineret a României a fost unul cu noroc. Puştii lui au câştigat cu 2-1(2-1) meciul jucat pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti. Golurile naţionalei noastre au fost marcate de Puşcaş şi Bălaşa, ambele reuşite venind după lovituri de colţ. De remarcat faptul că ambii marcatori ai României din acest joc sunt legitimaţi la echipe din Italia: Puşcaş la Inter, Bălaşa la AS Roma.

Oaspeţii au marcat dintr-o lovitură liberă executată excelent de Cataldi, dar dincolo de joc şi de rezultat a existat un alt element aflat, parcă, deasupra jocului: Un Ilie Oană copleşit de goliciune, nefiresc de tăcut şi care a plâns, parcă, tot meciul, după tumultul de la meciurile lupilor.

Altfel, naţionala mică a arătat ceva fotbal, nu foarte mult, dar suficient cât să se impună în dauna unei echipe italiene care a jucat bine doar în primele 20 de minute. Viorel Moldovan are o echipă cu talie, ceea ce nu prea se întâmplă la naţionalele mici ale României, şi există câteva elemente care ar putea duce la creşterea în valoare a tinerilor care au jucat ieri seară, pe Ilie Oană, sub tricolor.