Valeriu Argăseală trebuie să fie mare cunoscător al costurilor ocazionate de naveta Bucureşti-Plovdiv. Sătul de ţepele luate cu jucători de mâna a şaptea, aduşi în Ghencea pe post de ronalzi şi beili şi mirosind duhoarea cadavrului echipei bulgare Botev, nea Valerică a plecat hotărât să-l aducă pe Younes Hamza în rândul supuşilor lui Becali. „Cu Hamza în echipă,  batem Ludogorets şi ne calificăm !” au declarat, în cor, oficialii Stelei, care se şi vedeau, în aceste condiţii, câştigători ai dublei manşe cu bulgarii de la Ludogorets, în playoff-ul Ligii Campionilor.

Lovitura de teatru a venit însa în momentul în care Younes Hamza a anunţat, oficial, că a semnat cu ……Ludogorets, adică tocmai cu cei pe care socoteala de acasă îi dădea ca victime sigure. Aceştia din urmă, deşi bulgari (sic!), s-au mişcat mai repede decât nea Valerică şi i-au facut o ofertă tunisianului, suflându-l de sub nasul steliştilor.

Şocul a fost mare la Bucuresti cu atât mai mult cu cât partea cea mai interesantă a contractului oferit jucătorului era aceea în care se prevedea că va evolua în grupele Ligii Campionilor, cu bonusurile de rigoare. Însă, acesta a ales să joace, în continuare, în Bulgaria, spre disperarea oficialilor stelişti, care au început să facă precum trenul în gara Chiajna (unde ei iau trei puncte, fără alte comentarii) şi să-l înjure birjăreşte pe tunisian. „Nu are caracter ! Mai bine că nu l-am luat !” au declarat voci autorizate din cadrul clubului, acuzând o ţeapă de zile mari, dată de Hamza, pe principiul strugurilor acri. Ca şi cum, la Steaua, sunt numai caractere !

La rândul său, Hamza a „rupt tăcerea” aruncând cuţite spre stelişti : „Dacă era un club serios, acum eram la Steaua ! Au venit în Bulgaria pentru Luchin, nu pentru mine.”, a declarat Hamza. Bine, probabil că aia cu un club serios a spus-o la mişto.

Situaţia a căpătat o turnură comică atunci când, pe ultima sută de metri, Steaua a mărit oferta facută jucătorului, dar acesta a refuzat să semneze cu bucurestenii, preferând salariul mai mic oferit de bulgari şi aducându-i la disperare pe stelişti, care şi acum se ciupesc să se convingă că este adevarat ce s-a întâmplat: cum, adică Steaua se mai şi refuză?

Ceea ce au uitat steliştii a fost faptul că tunisianul Younes Hamza, la plecarea sa de la Ploieşti a declarat sec : „În România voi juca doar la Petrolul. Îmi pare rău ca plec. Poate, odată, mă voi întoarce la Ploieşti !”. Şi, se pare că nu a uitat ! Respect Hamza ! Lupii Galbeni îţi mulţumesc ! Din nou !