A ţîşnit petrol din fotbal; mai bine zis, din Petrolul a ţîşnit fotbal. Încep fără tatonări şi piruete: prezint scuze Petrolului după returul de la Plzen.”.

Aşa îşi începe Radu Paraschivescu articolul de pe blogul său. Critic al echipei găzarilor după meciul tur cu Viktoria Plsen, Paraschivescu a întors foaia şi a scris un articol în care recunoaşte ceea ce numai oamenii inteligenţi o pot face : faptul că a greşit. „În ţara lui “V-am spus eu?”, pe tărîmul atîtor profeţi de iarmaroc, mistici de bodegă şi experţi de frizerie, e înviorător să constaţi că mai pot să apară surprize plăcute. “Cuget, deci exist” şi deschide drum lui “Exist, deci mă înşel”. Şi, simplu, m-am înşelat.”.

O atitudine de profesionist, o atitudine pe care o salutăm în condiţiile în care presa bucureşteană nu are ochi decât pentru Steaua şi numai pentru ea. Faptul că Petrolul, prin jocul său şi prin atitudinea echipei, a stârnit entuziasmul presei sportive româneşti dovedeşte că la Ploieşti sunt speranţe.

Petrolul de la Plzen a arătat ca o echipă cu ştaif, orgoliu şi curaj. Nu o laud ca să anulez cîrcelul de scepticism de după meciul tur, ci fiindcă sînt încă rare prilejurile cînd vezi o echipă românească jucînd cu entuziasm, curaj, isteţime şi culoare. Iar acolo, în oraşul cehului Cech, n-am fost martori doar la o declaraţie de mîndrie şi revoltă, ci şi la un mesaj pentru rivalele din campionat. Căci indiferent de protocolul clişeizat de la microfon, Petrolul a jucat în Cehia anunţînd că ţinteşte titlul în România.” scrie Paraschivescu în editorialul său.

Sursa : gsp.ro - http://blogsport.gsp.ro/paraschivescu/2014/08/11/%C8%9Barii-cit-mai-mult-petrolul/