Selecţionata României a câştigat Campionatul Mondial de handbal feminin Under-18 din Macedonia, duminică, după ce a învins formaţia Germaniei cu scorul de 32-21 (15-7), în finala de la Ohrid.

Germania a marcat primul gol al meciului, dar echipa României a fost cea care a făcut jocurile şi a marcat de şapte ori la rând în primul sfert de oră. România şi-a mărit avantajul la opt goluri, 11-3, după care a urmat un uşor reviriment al adversarelor, care s-au apropiat la şase goluri, 12-6. Tricolorele au gestionat bine finalul primei reprize şi la pauză au intrat cu un avans de opt goluri, 15-7.
 
La reluare, Germania a jucat mai agresiv, s-a apropiat la şase goluri, 16-10, dar nu a trecut mult şi România şi-a mărit avantajul la nouă goluri (20-11), apoi la zece goluri (22-12) şi la unsprezece (23-12, min. 41), ceea mai mare diferenţă de pe tabelă. Germania nu a reuşit decât să ţină pasul cu echipa noastră până la final şi să împiedice un scor mai mare. România s-a impus în cele din urmă cu scorul de 32-21.
 
Germania a fost în aceeaşi grupă cu România, tricolorele câştigând meciul direct cu scorul de 27-25.