Nu ştiu cine a avut ideea de a-l aduce pe camerunezul Njogo Priso la Petrolul, nici care au fost dedesubturile financiare ale acestei mutări. Mă interesează doar ce se întâmplă în plan sportiv, pe teren, acolo unde poate vedea toată lumea.

Priso a jucat pentru prima dată ca titular la Petrolul în meciul cu FC Braşov. Sigur, şi-a găsit loc în primul unsprezece pentru că Boudjemaa a fost menajat de Contra, pentru meciul cu Vitesse. Dar asta contează mai puţin. Priso a primit o şansă şi a arătat că e dispus să lupte pentru ea. Atât timp cât l-a ţinut benzina, vreo 60 de minute, camerunezul a fost un adevărat piston pe partea dreaptă. A creat trei dintre cele mai mari ocazii de gol ale Petrolului în meciul respectiv, fiind pasatorul perfect la faza din minutul 3, când Grozav a luftat din 3 metri cu poarta goală, la faza în care Abel Camara a tras în bară, în minutul 16 şi la faza în care l-a servit ideal pe Mustivar, lăsându-l singur cu portarul, şutul francezului lovind, din nou, bara, în minutul 60.

Aşa că omul nostru, în ciuda a ceea ce s-au grăbit să afirme unii specialişti care văd foatbalul doar prin prisma scorului, Priso a arătat că poate fi o soluţie bună pentru Contra pe faza de atac.

Pe postul lui, în echipa standard, evoluează Boudjemaa, astfel încât concurenţa va fi acerbă. Dar, pe de altă parte, Boudjemaa poate juca şi în stânga liniei de trei din spatele vârfului împins, aşa cum a făcut-o şi cu FC Braşov, când a intrat în locul lui Grozav, dar şi în centrul acestei linii, francezul fiind  polivalent, din această perspectivă.

Prin urmare, Priso poate fi un câştig pentru Petrolul, mai ales atunci când va fi pus la punct şi cu pregătirea fizică şi va putea juca 90 de minute. Iar Contra ştie asta şi mai ştie că, dacă Priso devine om de bază, are mai multe soluţii ofensive. Nu de alta, dar Petrolul a suferit cel mai mult în acest sezon taman la capitolul la care, teoretic, stătea cel mai bine: cel ofensiv!