Petrolul a solicitat, acum mai bine de o lună, să înscrie o echipă secundă în campionatul Ligii a III-a. Aşa cum era normal, cererea Petrolului a fost direcţionată către FRF, acesta fiind forul care organizează activitatea acestui eşalon valoric. Nici până acum, nu s-a sinchisit nimeni de la FRF să dea un răspuns, chiar dacă, neoficial, este clar că aceasta va fi negativ.

De ce nu vrea FRF ca Petrolul să aibă echipa a doua? Cine are interes să se opună acestei iniţiative, absolut logice, a petroliştilor?

FRF cade în penibil, atât timp cât refuză astfel de solicitări la nivelul Ligii a III-a, acolo unde fotbalul se joacă doar pentru rudele jucătorilor, care sunt singurii spectatori. Cu o multitudine de echipe care se retrag din competiţie încă dinainte să înceapă, cu abandonuri în timpul campionatului, Liga a III-a nu are nevoie de o echipă secundă a Petrolului?

Strategia Petrolului este corectă: are nevoie de echipa a doua, pentru a-şi creşte tinerii în condiţii de competiţie. Mai mult, jucătorii de la prima echipă care nu prind lotul la meciurile oficiale, ar urma să rămână în priză evoluând pentru echipa secundă!

Şi nu se poate asta pentru că nu vrea FRF, pur şi simplu?

Adică FRF, acel for care nu are niciun fel de strategie pentru ligile inferioare, care nu a ştiut şi nu a vrut să pună bazele unui campionat al echipelor de rezerve, aşa cum există în mai toate ţările europene.

În loc să fie înfiinţată Cupa Ligii, de către LPF, e drept, mai bine FRF înfiinţa campionatul echipelor de rezerve şi ar fi dat 1 milion de euro câştigătoarei acestei competiţii. Crea emulaţie în rândul cluburilor, pe care le şi ajuta să îşi crească tinerii şi să îşi ruleze jucătorii. Nu de alta, dar se lărgea astfel şi baza de selecţie pentru echipele naţionale.

Că vor veni meciurile oficiale şi se va plânge Piţurcă, plătit de FRF, că nu are jucători şi că nu-i mai creşte nimeni!

FRF este primul for care şicanează Petrolul. Şi nici măcar nu a început campionatul!