Este genul de condiţie care, odată îndeplinită, garantează succesul. Nu în toate meciurile, dar, cu siguranţă, într-un meci de genul aceluia cu FC Braşov.

Petrolul poate rata Victoria în acest joc doar dacă nu va trata la modul cel mai serios jocul în sine. Dacă nu vor subestima adversarul şi dacă nu vor face greşeli neprovocate, ploieştenii se pot gândi deja că au 7 puncte în clasamentul Ligii I.

Partida este un ultim prilej de verificare pentru petrolişti înaintea jocului decisv cu Vitesse, de joia viitoare, şi, din această perspectivă, este de aşteptat să apară unele modificări în unsprezecele de bază. În mod normal, Dore şi Camara vor prinde minute şi în acest meci, fiind la fel de posibil ca Achim să revină ca titular pe banda dreaptă. Contra vrea trei puncte şi linişte pentru a pregăti returul cu Vitesse, astfel încât Petrolul va încerca să rezolve rapid ecuaţia câştigătoarei în acest meci. Mai ales că Braşovul este într-o pasă proastă, pierzând cu Pandurii şi remizând acasă cu Săgeata Năvodari.

Meciul se anunţă a fi unul cu goluri multe, apărarea Braşovului fiind fragilă în acest sezon. Mai mult, în campionatul anterior, Petrolul şi FC Braşov au generat un meci de fotbal cu scor de tenis: 6-4.

Interesant, pe siteul clubului braşovean, 50% dintre participanţii la sondajul de opinie legat de meciul cu Petrolul au optat pentru victoria ploieştenilor. Realişti, zic!