L-am întrebat pe antrenorul Petrolului dacă se gândeşte să schimbe sistemul de joc în perspectiva noului sezon, iar Răzvan a răspuns că echipa i se pare croită pentru acest sistem: 4-2-3-1. Sigur, în partidele de verificare va încerca, probabil, în unele momente, şi 4-4-2, dar este clar că principala opţiune va rămâne aceea de a menţine sistemul în care echipa a jucat până acum.

În aceste condiţii, antrenorul Petrolului are de rezolvat o dilemă care ar putea reprezenta cheia jocului ofensiv al petroliştilor. Va juca în centrul liniei de trei din spatele vârfului cu Mutu sau cu Albin?

Este evident faptul că Albin a demonstrat că acolo are cel mai bun randament şi ar fi oarecum ciudat să îi schimbi poziţia uruguayanului care a fost şi golgheterul echipei. Dar, la fel de clar este şi că Mutu nu poate avea nici el un randament mai bun în altă poziţie.

Cu Mutu aflat, probabil, la ultimul sezon din carieră, şi cu Albin, un fotbalist esenţial pentru Petrolul acum, concurenţi pe acelaşi post, Petrolul poate progresa. Dar, care dintre ei va accepta să fie rezerva celuilalt?

Dilema asta a lui Lucescu va trebui rezolvată cu mult tact de către tehnician şi nu va fi deloc uşor de rezolvat acest gen de ecuaţie. Cel mai probabil, se va încerca o schimbare de poziţie pentru unul dintre ei, pentru a evolua în acelaşi timp pe teren şi cu Mutu şi cu Albin. Dar, făcând asta, există riscul de a reduce randamentul aceluia care va fi deplasat în bandă.

Toate aceste lucruri, însă, se vor întâmpla dacă Petrolul va reuşi să-l păstreze, însă, pe Albin în lot. Să nu uităm că uruguayanul şi-a prelungit contractul cu Petrolul, dar el are o clauză prin care se poate transfera în cazul unei oferte avantajoase pentru el.

Ca să nu mai spun că, după finalul acestui an, intră în ultimele 6 luni de contract. Ca şi Alcenat, un alt fotbalist care este considerat produs de export pentru Petrolul în această vară, sosirea lui Peteleu fiind, probabil, doar un pas pregătitor pentru o plecare a fundaşului haitian.