Este o perioadă în care zvonurile despre transferuri sunt atât de numeroase încât este foarte greu să existe o triere a acestora, atunci când vine vorba despre Petrolul Ploieşti.

Dacă despre venirile de jucători în tabăra lupilor există certitudini, incertitudinea planează asupra echipei doar atunci când în discuţie se află eventualele plecări.

Răzvan Lucescu a anunţat ieri că, deocamdată, nu există oferte pentru jucătorii Petrolului. Dar, tot el a spus că pot apărea surprize şi că trebuie să fie pregătiţi pentru aducerea altor jucători, dacă vor exista plecări.

"La momentul actual nu este nicio ofertă, nicio discuţie de plecare a vreunui jucător. Suntem cei care suntem aici, 27 de jucători  23 de câmp şi 4 portari.  Eu îmi doresc foarte mult să nu plece nimeni. De venit, în conditiile astea, nu s-a pus problema să mai vină cineva, însă trebuie să fim atenţi la tot ceea ce se întâmplă, pentru că oricând pot apărea şi surprize. Trebuie să fim pregătiţi cu variante, în situaţia în care ar fi să plece vreun jucator", a declarat Lucescu la Dolcesport.

Sigur, cu trei săptămâni înainte de startul oficial, ideal ar fi ca niciunul dintre jucători să nu plece, pentru a nu fi afectată strategia antrenorului pentru viitorul sezon. Dar, aici e problema, îşi permite Petrolul să refuze oferte pentru Alcenat, Mustivar sau Albin, dacă ele vor veni în mod concret?

Pentru că, neoficial, ele există deja. Are Petrolul bani suficienţi ca să nu vândă?

Nu intră în discuţie ideea că Petrolul stă într-un jucător au în altul, lucru demonstrat de altfel şi în ultimele două sezoane, când Petrolul a vândut jucători buni şi foarte buni, dar tot a încheiat pe locul al treilea în campionat.

Dar pare mai aproape ideea că se va respecta algoritmul din vara trecută. Când au venit jucători, dar au şi plecat Grozav şi Bokila, aceste transferuri aducând bani în contul clubului. Aşa că, foarte probabil, se va întâmpla şi de această dată la fel. Indiferent că va fi acum sau după participarea în Europa League. Cine va pleca?