Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu, vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European, a declarat, duminică, la Craiova, că speră ca în două săptămâni europarlamentarul liberal Adina Vălean să fie vicepreşedinte al Parlamentului European, scrie Agerpres

Marinescu a declarat că Vălean va fi propunerea Delegaţiei României în PPE pentru un post de vicepreşedinte al PE.

"În acest moment se desfăşoară procedura de alegere a vicepreşedinţilor Parlamentului European, iar Delegaţia României în PPE o va propune pe Adina Vălean, care are şanse să câştige. Apoi trebuie să facem toate diligenţele necesare aşa cum am făcut şi pentru mine când am candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Grupului PPE. Sper să reuşesc să conving cât mai mulţi colegi că merită să fie votată", a declarat Marinescu.

Europarlamentarul PNL Adina Vălean a declarat, pe 3 iunie, că în grupul ALDE ar fi avut prima opţiune pentru vicepreşedinţia Parlamentului European.

"Ideea că eu aş fi mers la PPE pentru funcţii în Parlamentul European este un non-sens. Dimpotrivă, în grupul ALDE aş fi avut prima opţiune pentru vice-preşedinţia Parlamentului European sau pentru orice alte poziţii pe care statutul meu le-ar fi garantat. Cei care cred că funcţiile înseamnă vreun cent în plus sau vreun avantaj material gândesc după tiparele politicii din România", se arată într-un comunicat de presă.
Potrivit prahovencei, în Parlamentul European orice funcţie este prestigioasă, dar implică doar mai multă muncă şi se câştigă cu sprijinul şi încrederea colegilor.