Fostul premier Emil Boc spune că preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, "pare a fi candidatul PNL şi PDL" la prezidenţiale şi că acesta porneşte "cu prima şansă" în alegeri, el precizând că îl susţine "cu toată convingerea" şi că ţi va face campanie "total". 
 
"Crin Antonescu a luat o decizie înţeleaptă de a nu mai candida la Preşedinţie. Iohannis porneşte cu prima şansă, dacă îşi va consolida drumul pe care se află acum, îl va bate pe Ponta la prezidenţiale. Totul depinde de cum va evolua de acum înainte şi eu cred că pleacă cu un start bun, cu un beneficiu de imagine, cu o experienţă de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a făcut şi care cred că va prinde la români. Ponta are de astăzi un adversar redutabil. Astăzi, cel mai probabil, Iohannis pare a fi candidatul PNL şi PDL la prezidenţiale şi spun cu o şansă mare de a câştiga alegerile dacă îşi urmează parcursul de până acum", a spus Boc, potrivit Mediafax.
 
Întrebat dacă se va implica în campania electorală pentru Klaus Iohannis în cazul în care va fi solicitat, Boc a răspuns: "Categoric da". "Îl susţin cu toată convingerea şi voi face campanie pentru Iohannis cât îmi va fi cu putinţă. Total, adică", a subliniat Boc.
Klaus Iohannis a fost ales, luni, preşedinte interimar la PNL, până la organizarea congresului extraordinar de la sfârşitul lunii iunie, după ce Crin Antonescu a renunţat şi la funcţia de şef interimar al partidului.