Lovitură de teatru pe scena politică românească. Liberalii ploieşteni îl invită pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu să devină membru al organizaţiei municipale.

Anunţul a fost făcut de viceprimarul Iulian teodorescu, vicepreşedinte al PNL Ploieşti. „ Am avut discuţii cu cei şase parlamentari liberali şi cu mulţi alţi liberali vechi care au fost de acord ca Tăriceanu să devină membru al PNL Ploieşti”, a spus Teodorescu.

„Nu facem această invitaţie pentru caracterul mesianic al lui Călin Popescu Tăriceanu, ci pentru valoarea şi pentru modul în care a condus Guvernul României, într-o perioadă în care ţara a cunoscut un avânt economic extraordinar, perioadă în care a înţeles să aibă grijă şi de populaţia României, de păturile sociale dezavantajate. Este normal ca un liberal adevărat să vină lângă nişte liberali adevăraţi.”, a mai declarat liderul liberal.

„Klaus Iohannis a declarat în urmă cu o săptămână că este de acord ca fostul premier să revină în partid.”, a continuat Iulian Teodorescu.

Liberalii ploieşteni fac un apel la revenirea la statutul vechi al partidului şi în special în reintroducerea valorilor liberale în „actul de guvernare” a formaţiunii.

„Competenţă, competitivitate,dorim din nou candidaturi uninominale în cadrul partidului. Dacă PNL a insistat pe votul uninominal pentru parlament, este normal ca şi în competiţia internă să existe tot un vot uninominal.”, a mai afirmat Teodorescu.

Liberalii ploieşteni au un mesaj şi pentru europarlamentarii partidului.

„Le solicităm europarlamentarilor liberali, ca până la congresul din 28 iunie, să nu se alăture niciunui alt grup politic din Parlamentul European. PNL este membru al ALDE şi până la o decizie unanimă a partidului trebuie să rămânem în acest grup.  Orice aderare la alt grup va sancţionată conform statutului partidului”, a încheiat Iulian Teodorescu.

Vă reamintim că la sfârşitul săptămânii trecut, liberalii prahoveni (şase parlamentari plus viceprimarul Ploieştiului) au anunţat că nu vor accepta niciodată dispariţia din viaţa politică a PNL, în urma unei fuziuni cu PDL.

Astăzi, conducerea PNL se întruneşte la Bucureşti pentru a desemna liderul interimar al partidului, lider care se va ocupa de organizarea Congresului PNL din 28-29 iunie. Crin Antonescu a anunţat, în weekend, că renunţă atât la postul de preşedinte interimar, cât şi la candidatura la preşedinţia României.