Deputatul Mircea Roşca a cam pierdut susţinerea celorlalţi parlamentari liberali din Prahova.

Orgolioşi, cei şapte parlamentari PNL prahoveni nu găsesc ocazia de a se aşeza la o masă pentru a-şi rezolva problemele în interiorul partidului, aşa că au început să comunice prin mass-media.

Primii au ieşit la atacat deputaţii Graţiela Gavrilescu, Virgil Guran, Alexandri Nicolae, Sorin Teju, Paul Dumbrăvanu şi senatorul Ion Luchian. Ei au organizat o conferinţă de presă în care au evitat, pe cât posibil, să discute despre Mircea Roşca.

Cu toate acestea deputatul Roşca a taxat ieşirea publică a colegilor săi. Liderul PNL Prahova  a declarat, pentru Mediafax, că parlamentarii liberali de Prahova nemulţumiţi au votat, la Delegaţia Permanentă, pentru ideea fuziunii cu PDL, menţionând că s-a stabilit că nu se va renunţa la sigla, identitatea şi denumirea PNL.

Mircea Roşca a declarat că parlamentarii PNL din Prahova care au contestat ideea fuziunii cu PDL au abordat "o temă falsă".

"Parlamentarii au ieşit pe o temă falsă din punctul meu de vedere, anunţând că nu sunt de acord cu fuziunea PNL cu PDL. Or, este falsă din mai multe puncte de vede. O dată, că Biroul Politic Naţional şi mai ales în Delegaţia Permanentă din care parlamentarii de Prahova fac parte s-a dat un vot de începere a negocierilor cu PDL, în perspectiva alianţei sau fuziunii. În Delegaţia Permanentă s-a stabilit că nu se va renunţa – a fost un vot de principiu – să nu se renunţe la sigla şi la identitatea partidului, denumirea partidului. Şi că ar fi poate mai benefică pentru PNL, pentru dreapta şi victoria în alegeri să se întâmple o fuziune decât o alianţă (...) Este o temă falsă, pentru că ei fost în această delegaţie permanentă, cu excepţia unui dacă nu mă înşel, au votat pentru, şi nu s-a pus problema până acuma care sunt criterii, în ce condiţii, cum", a declarat Roşca.

Nici contestatarii nu s-au lăsat mai prejos. Ei au emis un comunicat de presă prin care îi atrag atenţia lui Mircea Roşca că  „nu a primit mandat din partea delegaţiei permanente a PNL, în calitate de membru în comisia de negociere cu PDL, decât pentru discuţii şi nu să ia decizii şi să exprime poziţii oficiale referitor la  o potenţială formulă de colaborare cu PDL.”

Parlamentarii liberali consideră că  declaraţiile deputatului Roşca, „făcute Agenţiei Agerpres („Cred că fuziunea se va face în paşi mărunţi, dar, sper eu, repezi”) şi, respectiv, MEDIAFAX (vorbind despre „mandat de începere a discuţiilor în spiritul fuziunii”) ori despre aşa- zisa „chimie” existentă între liberali şi PDL, sunt mai mult decât hazardate. Din această perspectivă, îi atragem atenţia, spre binele PNL, să se abţină, iar dacă nu reuşeşte,  de fiecare dată când mai are astfel de iniţiative personale, să facă şi cuvenitele precizări”.

Suntem curioşi cine va avea câştig de cauză în acest război. Nu de alta, dar se pare că filiala Prahova a PNL pare a fi una dintre cele mai gălăgioase organizaţii judeţene a liberalilor.