Potrivit siteului pesurse.ro, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu pare că a înţeles că nu mai are nici o şansă să preia PNL. El a declarat azi că a fost sunat de mulţi lideri locali şi naţionali ai PNL nemultumiţi de actuala conducere:

Nu vă ascund faptul că în ultimele zile am fost sunat de mulţi lideri locali şi naţionali ai partidului care nu se mai regăsesc în actuala conducere şi în mişcările bruşte pe care aceasta nu încetează să le facă”.

Solicitat să spună foarte clar ce are de gând să facă în continuare, Tăriceanu a evitat să dea un răspuns clar, menţionând doar că din cei care au votat la europarlamentare mulţi au votat pentru PNL pentru că asta însemnă liberalism, dar că în condiţiile în care PNL a virat spre PPE aceşti alegători nu se mai regăsesc în partidul condus de Antonescu.

Potrivit informatiilor oferite de pesurse.ro, în aceste zile se negociază intens prin organizaţii pentru a coaliza o masă de nemulţumiţi care să ducă la formarea unui partid de factură liberală care să adere la ALDE – mişcarea ar beneficia şi de sprijin extern din partea familiei liberalilor europeni.

Noul partid ar fi Partidul Liberal Reformator… deja anunţat de fostul premier cu ceva timp în urmă şi la care părea că abandonează în favoarea unei Platforme economice liberale.

Din noul proiect ar urma să facă parte şi cel puţin unul din actualii europarlamentari.