Şeful statului a spus, duminică seara, la Realitatea TV, că Mircea Geaonă ar opţiunea sa, dacă ar fi să aleagă între acesta şi Victor Ponta. Băsescu a motivat că Mircea Geoană ştie ”jocul Americii”. Între Crin Antonescu şi Ponta, până la urmă, scrâşnind din dinţi, mă duc să-l votez pe Antonescu. Şi Iohhanis ar putea fi o soluţie, este de părere Băsescu.

”George Maior e şef de serviciu şi nu aş vrea să îl văd în dezbaterea politică. Cel mai bine îl văd acolo unde este acum, şef al SRI. România are nevoie de un preşedinte care încă să aibă energie, 50-60 de ani.

Din PSD, dacă ar fi să optez pentru unul dintre ei - Oprescu, Ponta şi Geoană - aş opta pentru Geoană. E un om care ştie jocul Americii. Ponta nu are nicio treabă cu responsabilitatea, cu credibilitatea ţării. Geoană are.

Categoric aş opta pentru Geoană. Geoană le ajunge dacă merg pe el, este o soluţie”, a spus Băsescu.

”Ioan Rus ar putea fi o soluţie dar nu cred că vine de la Cluj că să piardă la Bucureşti, nu ar fi susţinut de baroni la prezidenţiale. Crin Antonescu e în aceeaşi galeată ca Victor Ponta, e parte a unei lovituri de stat. Nu foloseşte la nimic că şi-a schimbat discursul. Dar dacă, deşi aşa ceva nu ar fi posibil, să trebuiască să aleg între Ponta şi Antonescu, scrşnind din dinţi, merg ţi-l votez pe Antonescu”, a mai spus Băsescu.

”Klaus Iohannis ar putea fi fără probleme o soluţie, Johannis îmi pare mult mai proaspăt decât orice politician care bate televiziunile la Bucureşti”, a mai spus şeful statului.

”E foarte important, când vii pe acel scaun, să ai nişte opţiuni: eu am ales UE şi America. Am avut o opţiune foarte clară despre cum văd România: în Uniunea Europeană şi partener cu SUA. Mulţi spuneau: ia uite, România, o ţara mică, vrea să fie partener cu SUA”, a explicat şeful statului.