Traian Băsescu a afirmat, luni, la Adevărul Live, în contextul unei întrebări privind candidaţii pentru prezidenţiale, că Elena Udrea poate să-l bată pe Victor Ponta şi fizic dacă e nevoie.

„În alegeri, nu-mi dau seama. Are calităţi de om politic valoroase, cred că se va confirma, va fi un om politic care va avea ceva de spus“, a spus Băsescu.

Întrebat cum vede lupta pentru fotoliul de la Cotroceni, şeful statului a răspuns:„Îmi e foarte greu să spun, am făcut pronosticul că nu se va rupe USL-ul şi nu a reuşit. Ce cred eu este că după europene, dreapta va desemna un singur candidat şi va merge cu el la prezidenţiale. Nici nu are importanţă numele celui care va candida din partea stângii: el va obţine între 35-40%“.

 Şeful statului şi-a exprimat dorinţa ca după alegerile europene să existe un candidat al dreptei.

„Nu există încă un candidat al dreptei. Sper ca acest lucru să se întâmple repede după europene şi dacă dreapta va alege un candidat, matematic, stânga nu are cum să dea preşedinte. Nu are“, a mai spus preşedintele.

Băsescu a mai amintit că deşi niciun sondaj de opinie nu-l dădea căştigător în 2004, în competiţia cu Năstase, după turul II, tot electoratul de dreapta s-a strâns în jurul său. „În 2009, a fost o coaliţie a tuturor partidelor, toate partidele împotriva mea şi totuşi, fiind exponentul dreptei, am câştigat. Când a fost la vot, majoritatea de centru-dreapta şi de dreapta a dat rezultatul pe care îl ştiţi“, a conchis preşedintele.