Senatorii au început votul pentru şefia Senatului. Votul este secret, iar senatorii au primit o listă cu cei trei candidaţi, urmând să îi taie pe cei doi cu care nu sunt de acord. Liderul grupului PNL Puiu Haşotti a cerut vot secret pe listă în cabine de vot, dar propunerea a fost respinsă de PSD.

Călin Popescu Tăriceanu, Dumitru Oprea şi Marius Obreja sunt cei trei candidaţi care s-au înscris în cursa pentru preşedinţia Senatului.

Senatorul independent Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni, că USD i-a propus să candideze la şefia Senatului, iar el a acceptat acest lucru. UDMR va susţine, de asemenea, candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului.

BPN al PDL a decis, luni, să îl propună pe senatorul Dumitru Oprea candidat la preşedinţia Senatului, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat că propunerea liberalilor pentru funcţia de preşedinte al Senatului este Marius Obreja.

Votul pentru preşedinte se face pe buletine de vot şi va fi ales cu votul a jumătate plus unu din votul celor prezenţi. Dacă nu se întruneşte acest număr, se organizează un nou tur, pentru primii doi clasaţi.