Crin Antonescu, preşedintele PNL, a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului. Anunţul a fost făcut în urmă cu câteva minute de la tribuna plenului reunit al Parlamentului, şedinţă în care trebuie să fie investit Guvernul Ponta 3.

Gestul lui Antonescu vine după un schimb de replici cu Victor Ponta, pe care l-a îndemnat să demisioneze împreună.

"Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastră vedeţi în prezenţa mea în fruntea Senatului semnul că USL mai există. Vă spun eu, USL nu mai există. Aveţi curaj, ca să ne convingem amândoi, să demisionăm amândoi din funcţiile pe care le-am obţinut la USL? Suntem aici, în plenul Parlamentului, e toată lumea, aveţi consilierii, presa. Eu demisionez frumos din preşedinţia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastră, din funcţia de premier, pe care v-a dat-o USL", a anunţat Antonescu în plenul reunit.

În replică Ponta i-a spus liderului PNL că a mai anunţat că demisionează, dar că nu s-a ţinut de cuvânt.

Imediat, liderul PNL a venit la tribuna Senatului şi a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al Senatului României, funcţie în care a fost desemnat de USL după alegerile din decembrie 2012.

"Asta era de demonstrat domnule prim-ministru, domnule preşedinte, îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al Senatului", a spus Crin Antonescu, părăsind prezidiul plenului reunit.

Gestul lui Crin Antonescu, dincolo de impulsivitate, este unul excelent pentru imagine, fiind făcut într-un moment în care Victor Ponta încearcă să demonstreze opiniei publice că doreşte să salveze "o corabie" abandonată de liberali. Este gestul unui politician care acceptă pe deplin Opoziţia şi este primul semn că Antonescu îşi doreşte să ocupe postul de lider principal al opoziţiei din Parlamentul României.