Primarul PNL al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a atacat dur PSD-ul, pe care-l acuză că nu face nimic altceva decât să acapareze tot mai multă putere şi că vrea să pună PNL pe picior de egalitate cu partide-remorcă.

     “Este regretabil că PSD, la nivel naţional, – la nivel local eu nu am ce să le reproşez colegilor pentru modul în care am cooperat până acum şi îmi doresc să continuăm pe aceeaşi linie – se dovedeşte preocupat doar cum să acapareze cât mai multă putere, îndepărtându-se total de ideea de fair-play în raport cu partenerii şi, mai grav, detaşându-se cu cinism de problemele reale ale ţării. De altfel, această linie de conduită a început imediat după alegerile parlamentare, cu ocazia constituirii Guvernului, când s-a venit cu această structură guvernamentală nemaiîntâlnită în România şi, probabil, nici prin alte părţi. Iar acum, ea este dusă şi mai departe, prin încercarea de a crea încă un post de Vicepremier, pentru liderul PC, mai nou şi mai vechi aliat PSD”, a spus Nicolae Robu.

        “Păi, domnule Ponta, despre ce paritate PSD-PNL mai putem vorbi, când dvs. puneţi de o parte a liniei de referinţă PSD cu acoliţii, prin: Premier, un Vicepremier PSD, un Vicepremier UNPR, un Vicepremier PC, iar de cealaltă parte PNL, printr-un Vicepremier? Aşa paritate am promis noi electoratului, pentru aşa ceva am primit mandat prin voturile obţinute ÎMPREUNĂ? Este adevărat că dl. Klaus Iohannis face cât tot pachetul PSD+acoliţi menţionat sau chiar mai mult, dar nu despre asta este vorba. O spun răspicat: eu, colegii mei din Timiş şi, sunt convins, toţi ceilalţi liberali, nu vom accepta NICIODATĂ să fim trataţi astfel, să fim puşi pe picior de egalitate cu partide-remorcă, agăţate mereu de câte-o locomotivă, ba la stânga, ba la dreapta, după… bătaia vântului, partide care şi-au făcut un mod de a exista din a se sustrage legitimizării prin votul cetăţenilor”, a adăugat acesta.

Sursa : stiripesurse.ro