Roberta Anastase, şefa PDL Prahova, a anunţat în numele consilierilor locali democrat-liberali că aceştia nu vor vota bugetul municipalităţii ploieştene pe anul 2014. Pentru mai multă greutate, liderul organizaţiei a fost încadrat de 4 din cei 9 consilieri locali pe care se mai bazează.

Roberta Anastase a fost extrem de acidă la adresa edilului, reproşându-i, în special, modul în care acesta a alcătuit bugetul Ploieştiului.

„Este un buget al incompetenţei, al găurilor negre şi vom vedea zilele următoare ca fiind un buget al corupţiei. Este un buget prezentat într-o sală umplută cu militanţi de partid care să îl aplaude pe primar. O mare gaură neagră este fondul de rezervă al primarului de 5,5 milioane de euro. Nu ne dă nicio explicaţie ce face cu aceşti bani. Noi nu înţelegem de ce primarul Ploieştiului îşi face un fond de rezervă cu o astfel de sumă... PDL nu va vopta acest buget iresponsabil, un buget al găurilor negre“, a declarat aceasta.

De remarcat că Anastase s-a referit la fosta administraţie Volosevici cu termenul de „vechea administraţie PDL a Ploieştiului“. Motivul este de înţeles după ce senatorul Andrei Volosevici a trecut săptămâna trecută la Partidul Mişcarea Populară.  

Aceasta s-a referit şi la modul în care Rosal s-a achitat de sarcinile deszăpezirii însă trotuarul din faţa sediului judeţean al PDL este impracticabil, zăpada tronând de peste două săptămâni, fără să fi fost curăţată, deşi potrivit HCL 228/2006 obligaţia aparţine proprietarului ori administratorului clădirii.

În orice caz, şedinţa Consiliului Local legată de buget a fost amânată pentru data de 10 februarie.