Liberalii au anunţat, în urmă cu o jumătate de oră, schimbările din Guvern. Dacă pe la colţuri se vorbea despre ieşirea PNL de la guvernare, Crin Antonescu a venit cu o lovitură senzaţională de imagine, propunându-l pe Klaus Johannis, primarul Sibiului, în funcţia de ministru de Interne. Johannis îl va înlocui pe Radu Stroe, care a rămas în istoria Ministerului de Interne doar prin numeroasele lui gafe şi nu prin vreo schimbare senzaţională în domeniu.

Conducerea PNL a mai validat nominalizarea lui Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei, Eugen Nicolăescu la Ministerul Finanţelor şi a lui Cristian Buşoi la Sănătate.

"În urma demisiilor colegilor noştri, Chiţoiu, Stroe, Gerea şi Nicolăescu, BPN a discutat propunerile şi votul a consacrat următoarele nominalizări: Johannis - ministru de Interne şi vicepremier, Nicolăescu - ministru al Finanţelor, Atanasiu - ministerul Economiei şi Buşoi - ministrul Sănătăţii", a declarat Antonescu.

Validarea acestor propuneri s-a făcut prin vot, în şedinţa BPN al PNL. Preşedintele PNL i-a dat şi replica lui Ponta care spunea zilele trecute: "Cine mai e liberal acuma în România ca să ne spună cum e cu liberalismul sau cu social-democraţia?".

"Cineva se întreba zilele trecute cine mai este exact liberal în România. Doresc cu toată prietenia să dau, în numele colegilor, un răspuns exact. Noi, PNL, suntem un partid liberal, de dreapta, în care activează foarte mulţi oameni care vor fi mereu liberali. A fi liberal înseamnă să înţelegi lumea în care trăieşti ca o lume care are nevoie de lideri puternici, nu de baroni. Liberal înseamnă să trăieşti într-un stat de drept", a spus Antonescu.