Demisia lui Andrei Volosevici din PDL a fost anunţată în această dimineaţă de majoritatea publicaţiilor locale. Mai mult, numele său a fost vehiculat de către televiziunile naţionale ca fiind unul dintre senatorii care au urmat-o pe Elena Udrea în PMP. Şi totuşi, care este realitatea?
L-am contactat telefonic pe Adrian Dobre, preşedintele PDL Ploieşti, organizaţie din care face parte senatorul Volosevici. Dobre ne-a declarat că „la sediul partidului nu a fost adusă nicio demisie sau nici măcar nu a fost anunţată intenţia lui Andrei Volosevici de a demisiona”.
Interesant... şi cunoscându-l pe Volosevici destul de bine, sunt convinsă că nici nu îşi va înregistra vreo demisie oficială, deoarece în legea partidelor politice există o prevedere potrivit căreia în momentul în care te-ai înscris într-o formaţiune politică se consideră că ai demisionat din celălalt partid, chiar dacă nu ţi-ai depus o demisie oficială.
Demisia lui Andrei Volosevici din PDL era o chestiune previzibilă de foarte mult timp. De-a lungul timpului, el a negociat cu PNL, UNPR şi chiar PSD, dar condiţiile sale nu au fost acceptate de liderii acestor partide. Principala condiţie pusă de Volosevici pentru a se înscrie într-un nou partid a fost aceea de a deveni candidatul la postul de primar al Ploieştiului la viitoarele alegeri locale. Şi cum niciunul dintre partidele din USL nu au putut să îi garanteze lui Volosevici o asemenea candidatură, acesta va prefera un partid nou înfiinţat, un partid în care se va putea manifesta după bunul său plac. Singura problemă a fostului primar al Ploieştiului o reprezintă faptul că nu este un om de echipă. Andrei Volosevici este obişnuit să lucreze cu echipe gata create de alţii şi îi va fi foarte greu să adune în jurul său oameni care să creeze un aparat de partid sudat, bine închegat, precum cel creat de Roberta Anastase în PDL.
Adrian Dobre, liderul PDL Ploieşti, nu consideră o ameninţare ascensiunea Partidului Mişcarea Populară. „PMP nu reprezintă un concurent. Sunt convins că vom ajunge la un ţel comun şi vom candida sub semnul unei drepte unite la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an”. Cât despre criticile Elenei Udrea la adresa unor liderii PDL, Dobre consideră că „Elena Udrea nu poate critica un partid în care a muncit mai bine de zece ani, un partid care a susţinut-o să ajungă ministru. Elena Udrea critică doar anumite persoane din PDL şi nu întreg partidul”.