Proaspăt exclus din PDL, Costel Horghidan va rămâne totuşi consilier local. Surse democrat liberale ne-au declarat că, deocamdată, liderii PDL nu vor solicita eliminarea din Consiliul Local Ploieşti a lui Horghidan. Şefii democrat liberali sunt nemulţumiţi de faptul că excluderea lui Costel Horghidan a stârnit valuri de nemulţumire în interiorul partidului şi nu îşi doresc, ca înainte de europarlamentare, să se confrunte cu o revoltă în cadrul membrilor PDL, revoltă care ar putea duce la foarte multe demisii din partid.

Există însă şi o explicaţie oficială a deciziei PDL. La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Prahova, Adrian Dobre, preşedintele PDL Ploieşti, a explicat, referindu-se la situaţia consilierului PPDD Cătălin Niţă, că există o decizie a Curţii Constituţionale a României care precizează că membrii excluşi dintr-un partid politic pot contesta hotărârea în instanţele de judecată. Dobre a solicitat atunci ca juriştii CJ să verifice prevederile CCR şi abia apoi să fie luată o decizie în cazul lui Niţă.

Probabil că decizia de a-l păstra pe Horghidan în Consiliul Local Ploieşti are la bază şi această declaraţie a lui Adrian Dobre.

Oricum deocamdată Costel Horghidan rămâne consilier local şi suntem curioşi dacă votul său, acum neînregimentat politic, va înclina balanţa politică în anumite situaţii.