O şedinţă de urgenţă a fost convocată la Palatul Victoria. Victor Ponta, Crin Antonescu, Eugen Nicolaescu şi Daniel Chiţoiu au discutat la Palatul Victoria despre modul în care au reacţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

La discuţie a fost şi vicepremierul Gabriel Oprea, care a redactat un raport pe tema reacţiei autorităţilor în cazul accidentului. Ministrul de Interne, Radu Stroe, a fost chemat la Guvern, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta, înaintea declaraţiei pe care şeful Guvernului a susţinut-o.

Premierul Victor Ponta a anunţat că secretarul de stat din Ministerul de Interne Cătălin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Cluj.

"România cheltuie anual fonduri importante pentru toate structurile statului care trebuie să intervină în situaţii de acest gen. Indiferent de motivele obiective, de erori umane, consider că intervenţia de luni a fost un eşec. Mă bucur că au fost salvate cinci vieţi omeneşti", a spus premierul Ponta.