Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a declarat pentru pesurse.ro că cine vrea liste separate vrea ruperea USL şi că în această situaţie e nevoie de un protocol care să nu mai vorbească de USL ci de o “colaborare” între PNL şi PSD pe câteva obiective naţionale şi locale.

“Cred că alegerile europarlamentare fac parte din obiectivele stabilite iniţial în USL. Dorinţa unora de a candida altfel decât pe liste comune nu inseamna altceva decât o rupere a USL şi stabilirea unui alt Protocol de colaborare, de această dată nu sub umbrela USL, ci sub umbrela unui parteneriat care să ne permită atingerea unora din ţintele stabilite iniţial. USL, colaborarea dintre noi şi PNL, poate continua şi altfel decât sub umbrela USL. Eu prefer să mergem împreună pe USL, dar dacă nu se poate, mergem separat şi propunerea mea ar fi aceea de realizare a unui protocol care să ne permită în continuare atingerea obiectivelor de guvernare locală şi naţională”, a declarat primarul Ploieştiului pentru pesurse.ro.

Social democratul a mai precizat că este nevoie de o reglementare mai ales a relaţiilor locale.

“Da, se face un protocol in care sa nu mai existe USL, dar se face un protocol de colaborare intre noi ca formatiuni politice cu obiective nationale si, din punctul meu de vedere, mai ales de importanta locala. Altfel nu cred ca putem continua sub umbrela USL cat timp candidam separat. Adica nu poti sa candidezi separat la niste alegeri dar in acelasi timp sa te si prezinti ca formand o structura politica comuna”, a mai declarat Bădescu, care este şi preşedintele PSD Ploieşti.