Vicepremierul Dan Barna a făcut în urmă cu câteva minute primele declaraţii de presă după demiterea ”surprinzătoare”, inclusiv pentru cei din USR-PLUS, a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, susţinut de USR-PLUS.

Sinteza declaraţiilor liderului USR Dan Barna:

 

- Este o decizie unilaterală şi imatură politic.

 

- Este o decizie care aruncă coaliţia de guvernare într-o criză majoră. Premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS.

 

- Vlad Voiculescu a început lupta cu mafia din sănătate încă din prima zi.

 

- Demisia din această dimineaţă nu se bazează pe nicio evaluare. O coaliţie de guvernare nu poate să funcţioneze decât dacă există respect.

 

- Cerem o întâlnire de urgenţă.

 

- I se reproşează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut niciodată sub control. Campania de vaccinare este coordonată de Guvernul României.

 

- Acest Guvern funcţionează, acest Guvern există, vom avea o discuţia în coaliţie pentru a vedea cum mergem mai departe.

 

- Eu am toată încrederea în coaliţia USR-PLUS-PNL-UDMR pentru a merge mai departe. Vom vedea dacă e nevoie şi de medierea preşedintelui.

 

Scandal în coaliţie. Premierul Cîţu l-a demis pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu

 

Este scandal în coaliţia de guvernare, după ce Vlad Voiculescu a pierdut funcţia de ministru al Sănătăţii, în urma deciziei premierului Florin Cîţu.

 

Anunţul lui Cîţu a venit la capătul unor zile în care sistemul medical şi gestionarea pandemiei au fost temele principale de ceartă în sânul coaliţiei.

 

Poziţia lui Voiculescu a fost motiv de discuţii între liderii PNL şi USR, şi, nu de puţine ori, momentele tensionate nu au lipsit.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro