Premierul Florin Cîţu l-a demis astăzi pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu. De asemenea, şeful Guvernului a demis-o din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii pe Andreea Moldovan.

 

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii. Totodată, am decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.” - se arată într-un comunicat al premierului Florin Cîţu.

 

Decizia lui Cîţu vine după ce, luni, vicepremierul Dan Barna a declarat că această coaliţie de guvernare “merge mai departe”, iar Vlad Voiculescu va continua la Ministerul Sănătăţii.

 

De altfel, miercuri dimineaţă a avut loc o întâlnire la Palatul Victoria între premierul Cîţu şi vicepremierul Dan Barna.

 

Picătura care ar fi umplut paharul prim-ministrului ar fi fost un ordin semnat de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan prin care se impun criteriile pentru instituirea carantinei zonale.

 

Este scandal în coaliţia aflată la putere, iar în centrul lui este Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătăţii a devenit ţinta nemulţumirilor unor liberali care au cerut schimbarea lui din funcţie.

 

Revocarea unui ministru se face, însă, exclusiv de către premier, iar dacă nu există un acord pentru o asemenea decizie, s-ar ajunge la instabilitate în Guvern.

 

Scandalul a izbucnit vineri. În timp ce erau într-o şedinţă internă, liderii USR-Plus au aflat că Guvernul a sesizat Parchetul General, într-o cauză ce viza Ministerul Sănătăţii.

 

Drept urmare, liderii USR-Plus l-au apărat public pe Vlad Voiculescu, anunţând că-l susţin la şefia Ministerului Sănătăţii.

 

Premierul Florin Cîţu le-a reproşat luni reacţia lor, având în vedere că nimeni nu-l acuzase pe Vlad Voiculescu în mod direct de ceva.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro