Senatoarea Diana Şoşoacă a fost exclusă din Alianţa pentru Unirea Românilor. Potrivit News.ro, deputatul AUR Dan Tanasă a declarat la Antena 3 că decizia a fost luată „la capătul unui lung şir de întâmplări” şi că orice membru al formaţiunii trebuie să respecte statutul partidului, precum şi cel de demnitar al statului român.

 

Şoşoacă, prima reacţie după excluderea din AUR: ”Îmi pare rău că i-au trădat pe oameni / Lavric a ridicat mâna la mine/ Simion nu a avut legătură cu excluderea”

 

„Din păcate, vă confirm această informaţie. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului. Domnul Tîrziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri. E o decizie luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român”, a declarat Dan Tanasă, miercuri după-amiază, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

 

Întrebat despre reacţia Dianei Şoşoacă la această decizie a AUR, Tanasă a răspuns: „Nu ştiu care este reacţia domniei sale, dar doamna Şoşoacă ştie foarte bine, i s-a comunicat în repetate rânduri că trebuie să respecte un anumit statut, şi statutul de membru al Alianţei pentru Unirea Românilor şi statutul de demnitar al statului român, iar dânsa a fost în permanenţă extrem de refractară la sugestiile care i s-au făcut”.

 

Vineri seară, Diana Şoşoacă a participat la o petrecere într-un local din Iaşi şi a transmis live o parte din petrecere, iar în imagini se poate vedea cum niciunul dintre participanţi, care cântau şi dansau, nu purta mască.

 

"La multi ani, România, e cazul să vă treziţi la viaţă, viaţa trebuie trăită", a strigat Şoşoacă, în acordurile lăutarilor şi ale petrecăreţilor care cântau "Noi suntem români".

 

Ea a luat apoi microfonul şi le-a cerut lăutarilor să îi dedice o melodie şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: "Bagă-i ceva de români”. Lăutarii au cântat "Noi suntem români”, cu versurile modificate, sugerându-se ca Arafat să plece din ţară.

 

Şi Digi24 informează că Diana Iovanovici-Şoşoacă a fost exclusă, miercuri, din grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor, după un moment petrecut în Parlament, în care aceasta susţinea că vaccinul Pfizer-BioNTech „distruge matricea naţională a poporului român”.

 

Sorin Lavric, coleg de grup parlamentar, ar fi cerut ca microfonul să fie tăiat în timp ce vorbea senatoarea, drept urmare Diana Şoşoacă l-a acuzat pe acesta de „misoginism sau politically correct”.

 

Ninel Peia, preşedintele Partidului Neamul Românesc, din care provine senatoarea Diana Şoşoacă, a declarat despre excluderea acesteia din grupul parlamentar că aşteaptă de la George Simion, preşedintele AUR, prelungirea protocolului care a expirat pe 7 ianuarie.

 

„Doamna Şoşoacă este parlamentar al Partidului Neamul Românesc, ales pe listele AUR, în baza protocolului făcut între Partidul Neamul Românesc şi AUR în data de 20 octombrie 2020. Acel protocol a fost valabil până pe data de 7 ianuarie. Urma ca în acel timp să facem un protocol de colaborare parlamentară, care încă nu s-a făcut, refuzând cei de la AUR, din diferite considerente. Încă mai aşteptăm să revină la gânduri mai bune”, a declarat Ninel Peia, pentru stiripesurse.ro.

 

În şedinţa Biroului Naţional de Conducere al AUR s-a decis şi excluderea din partid a deputatului Mihai Lasca, motivându-se că, la momentul includerii sale pe listele de candidaţi AUR, acesta a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi este condamnat penal pentru vătămare corporală.

 

„Trecutul său de natură infracţională şi comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile şi valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa îşi va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”, arată formaţiunea într-un comunicat de presă transmis miercuri seară.

 

Cine este Diana Şoşoacă

Diana Iovanovici-Şoşoacă, aleasă senator din partea AUR, a devenit cunoscută prin acţiunile în care a militat împotriva măsurilor anti-COVID.

 

Ea a atras atenţia în scandalul pelerinajului de Sf. Andrei. A fost avocata Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a dat în judecată autorităţile pentru a ridica restricţiile. "E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Drept pentru care şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei“, a spus avocata, care în 30 noiembrie a mers la slujba oficiată de IPS Teodosie la Peştera Sfântului Andrei. La remarca unui jurnalist, că este pandemie, avocata a spus, revoltată: "Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. (...) E totul o mascaradă“.

 

De asemenea, Şosoacă a atras atenţia şi printr-un discurs ţinut la Iaşi împotriva măsurilor luate de către autorităţi care impuneau restricţii cu prilejul pelerinajului de Sfânta Parascheva: "Cine e Iohannis să ne spună nouă, poporul pe care şi-a clădit puterea, să nu mergem la Iaşi, la Sfânta Parascheva? (...) I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă opreşti tu pe mine!".

 

În 21 decembrie, ea a ţinut să transmită live pe Facebook din sala de plen a Senatului, unde a mers la prima şedinţă de validare a mandatului şi de depunere a jurământului şi a apărut, ca de fiecare dată, fără mască de protecţie. "Dacă cineva a spus că am venit în groapa cu lei s-a înşelat, am venit în groapa cu hiene", a spus Şoşoacă.

 

Ea a susţinut că are o adeverinţă prin care i se recomandă să nu poarte mască din cauza unei afecţiuni medicale.

 

În urma unui val de critici, Comisia de validare a Senatului a solicitat Ministerului Sănătăţii şi Direcţiei de Sănătate Publică să facă verificări privind modul în care Diana Şoşoacă a obţinut adeverinţa medicală de la un medic de familie în care i se recomandă să nu poarte masca de protecţie. DSP Bucureşti a transmis că o astfel de adeverinţă trebuie eliberată de un medic de medicina muncii de la Senat, nu de un medic de familie. Ca atare, Şoşoacă a purtat mască de protecţie în timpul depunerii jurământului. "Aş vrea să menţionez că obligativitatea purtării măştii încalcă Constituţia României", a susţinut ea după depunerea jurământului.

 

Diana Şoşoacă este preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro