PSD a câştigat  alegerile parlamentare în judeţul Prahova, însă va avea acelaşi număr de senatori şi deputaţi ca şi PNL-ul lui Iulian Dumitrescu. În Parlament vor mai intra USR-PLUS şi Alianţa pentru Unirea Românilor, cu menţiunea că partidul lui George Simion a avut liste doar pentru Camera Deputaţilor.

Astfel, PSD va obţine patru mandate de deputat şi două de senator, PNL patru deputaţi şi doi senatori, iar USR-PLUS două mandate de deputat şi ar putea lua un senator la redistribuire. AUR va avea un mandat de deputat. Conform numărătorii finale, PSD a obţinut puţin peste 32%, PNL cu 29%  şi USR 17,5% şi îşi vor împărţi cele 5 mandate de senator. Un calcul simplu arată că PSD a obţinut 1,6 mandate de senator, PNL 1,4 mandate în Senat, iar USR-PLUS- 0,88%. 

Viitorii senatori de Prahova vor fi:

Radu Oprea (PSD)
Laura Moagher-Fulgeanu (PSD),
Roberta Anastase, (PNL)
Alexandru Nazare (PNL) 
Aurel Oprinoiu (USR).

Radu Oprea este cel mai experimentat dintre actualii senatori, fiind la al treilea mandat în Senat. Laura Moagher şi Roberta Anastase promovează în Senat, după experienţa din Camera Deputaţilor. Alexandru Nazare devine senator de Prahova, după ce a reprezentant Brăila în mandatul trecut, iar Oprinoiu ajunge de la fabrica de ţigări direct în Parlament fără a avea vreo zi de experienţă în administraţia locală sau centrală. (Există un zvon că Oprinoiu va renunţa la mandatul de senator în favoarea locului doi, George Marussi)

 

La  Camera Deputaţilor, în Prahova, PSD a obţinut 28,89% (3,17 mandate) , PNL 27,16%, ( 2,98 mandate), USR-PLUS 15,46%, (1,70 mandate),  AUR  9,38% (1,03 mandate).

Astfel, în urma redistriburii şi a unei ecuaţii care se calculează la nivel naţional, PSD va avea 4 deputaţi, PNL tot 4, USR- PLUS- doi deputaţi, iar AUR un deputat.

Viitorii deputaţi de Prahova vor fi:

Bogdan Toader, (PSD)
Maya Teodoroiu, (PSD)
Graţiela Gavrilescu, (PSD)
Rodica Paraschiv (PSD),

Cătălin Predoiu, *(PNL)
George Ionescu, (PNL)
Mircea Roşca,(PNL)
Răzvan Prişcă ( PNL),

Andrei Lupu, (USR-PLUS)
Mihai Poliţeanu (USR-PLUS)

Adrian Axinia (AUR).