Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după vizita de la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde a avut o discuţie cu preşedintele Livia Stanciu, că a văzut mulţi oameni dedicaţi, care lucrează în condiţii dificile, arătând că ”la Înalta Curte se lucrează mult şi bine”.

Preşedintele Iohannis a fost întâmpinat la sediul ÎCCJ de preşedintele Livia Stanciu, care i-a făcut un tur de prezentare a instituţiei.

Şeful statului a vizitat birourile şi sălile de şedinţă din cadrul Înaltei Curţi iar la final, a avut o discuţie privată cu preşedintele ÎCCJ. Întâlnirea a durat aproximativ o oră.

La finalul întâlnirii, Klaus Iohannis a declarat că a fost prima sa vizită la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la invitaţia preşedintei Livia Stanciu, şi a precizat că discuţiile au vizat condiţiile de muncă din cadrul instituţiei.

Am văzut cum se lucrează aici. Am văzut oameni foarte dedicaţi. Am văzut oameni care lucrează mult peste program, care lucrează în condiţii dificile şi fac o treabă excepţional de bună”, a spus Klaus Iohannis, despre activitatea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit lui Iohannis, în ceea ce priveşte condiţiile de muncă, ”trebuie încă găsite foarte multe soluţii”.

”Sunt convins că dacă se doreşte, se pot rezolva aceste probleme. Important este să vedem conţinutul şi aici stăm foarte bine. La Înalta Curte se lucrează mult şi bine”, a mai declarat preşedintele Klaus Iohannis.